Da, sutra putujem u Hag

Izvor: B92, 22.Jul.2019, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da, sutra putujem u Hag"

Priština -- Premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci, Ramuš Haradinaj, potvrdio je za T7 RV da će otputovati u Hag.

Tamo će biti saslušan u Specijalnom sudu za zločine koje su počinili bivši pripadnici tzv. OVK nad srpskim i nealbanskim stanovništvom.

"Da, sutra putujem u Hag", rekao je kratko u ponedeljak uveče Haradinaj, prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prištinska Gazeta Expres.

On je ocenio da je ostavku na premijersku funkciju podneo jer bi bio "loš presedan" kada bi se "šef vlade jedne države isporučio" Hagu.

Kako je rekao, smatra da bi time bio ugrožen "suverenitet Kosova" i dodao je da "on to ne bi uradio Kosovu", jer bi to bio dokaz da je "Kosovo ranjivo".

U sredu Haradinaj pred tužiocima Specijalnog suda

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj otputovaće u utorak u Hag kako bi u svojstvu osumnjičenog dao izjavu pred tužiocima Specijalnog suda za zločine OVK, preneo je portal gazetablic.com.

Pozivajući se na izvore bliske Haradinaju, portal je preneo da bi kosovski premijer u ostavci trebalo da se u sredu, 24. jula pojavi pred tužiocima Specijalnog suda.

Istog dana, pred tužiocima Specijalnog suda bi kako je sam najavio, trebalo da bude ispitan i bivši portparol Glavnog štaba OVK, bivši predsednik Skupštine Kosova i predsednik Nacionalnog veća Socijaldemokratske inicjative, Jakup Krasnići.

Još uvek se nije poznato u kom će svojstvu Krasnići izaći pred tužioce, kao svedok ili kao osumnjičeni.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.