Haradinaj danas ide u Hag

Izvor: B92, 23.Jul.2019, 07:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj danas ide u Hag

Priština -- Kosovski premijer u ostavci, Ramuš Haradinaj, potvrdio za T7 RV da će danas otputovati u Hag.

On bi trebalo da bude saslušan u specijalnom sudu za zločine koje su počinili bivši pripadnici tzv. OVK nad srpskim i nealbanskim stanovništvom.

"Da, sutra putujem u Hag", rekao je kratko Haradinaj, prenela je sinoć prištinska Gazeta Expres.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je ocenio da je ostavku na premijersku funkciju podneo jer bi bio "loš presedan" kada bi se "šef vlade jedne države isporučio" Hagu.

Kako je rekao, smatra da bi time bio ugrožen "suverenitet Kosova" i dodao je da "on to ne bi uradio Kosovu", jer bi to bio dokaz da je "Kosovo ranjivo".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZLOČINAC PRED LICEM PRAVDE: Haradinaj potvrdio da danas ide u Hag

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2019

Biće saslušan u specijalnom sudu za zločine koje su počinili bivši pripadnici tzv. OVK nad srpskim i nealbanskim stanovništvom...Premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci, Ramuš Haradinaj, potvrdio je za T7 RV da će danas otputovati u Hag, gde će biti saslušan u specijalnom sudu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Jakup Krasnići otputovao u Hag, sasušanje sutra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2019

Bivši pripadnik tzv. OVK i aktuelni funkcioner Socijaldemokratske inicijative Jakup Krasnići otputovao je danas u Hag, po pozivu Specijalnog suda, gde će biti saslušan u okviru istrage i procesuiranja ratnih zločina, koje su pripadnici te paravojske činili nad Srbima i drugim nealbancima...Krasnići...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Haradinaj do kraja sedmice nazad u Prištini?

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jul.2019

HAG - Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj trebalo bi sutra da bude saslušan pred Specijalizovanim tužilaštvom Kosova sa sjedištem u Hagu, a prema dosadašnjoj praksi tog tuzilaštva - već do kraja sedmice mogao bi da se vrati u Prištinu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.