DSS OSUĐUJE ČANKA ZBOG IZJAVE O ĆOSIĆU

Izvor: Kurir, 05.Jun.2011, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS OSUĐUJE ČANKA ZBOG IZJAVE O ĆOSIĆU

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije pozvala je javnost da osudi predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka zbog, kako tvrde, primitivnog i ostrašćenog napada na Dobricu Ćosića.

"Pozivamo javnost da najoštrije osudi pravo nasilje i govor mržnje Nenada Čanka koji je izlio na jednog od najvećih srpskih pisaca Dobricu Ćosića", rekao je portparol DSS Petar Petković.

"Primitivan i ostrašćen napad i sraman pokušaj da se Dobrica Ćosić poveže sa idejom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nacizma najviše govori i otkriva istinu da je sam Nenad Čanak u svom mentalnom sklopu karikatura totalitarnih ideologija", tvrdi portparol DŠ-a. Petković smatra da "Čanak neprestano priziva represiju i da su "mu meta po pravilu srpske vrednosti i najznačajnije srpske ličnosti". "Čanak dobro zna da je upravo nacizam najveće zlo počinio nad srpskim narodom i dobro zna da je samo za srpski narod važilo 100 za jedan", rekao je Petković i optužio lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine da "namerno hoće da lažno poveže priznate srpske vrednosti sa nacizmom".

"Ovakva vrsta napada na Dobricu Ćosića je prevršila svaku meru i javnost treba odlučno da odgovori na primitivizam i bahatost Nenada Čanka", poručio je portparol DSS-a. Čanak je pozdravio zabranu neonacističke organizacije Nacionalni stroj i ocenio da bi trebalo pozvati na odgovornost sve koji su učestvovali u širenju mržnje i zabluda, uključujući i neke akademike. "Krajnje je vreme da odgovaraju oni koji su svojim nacionalnim projektima osramotili srpski narod i zakopali ga u živo blato. A prvo takvo ime, ali ne i jedino, svakako je Dobrica Ćosić", rekao je Čanak za današnji novosadski Dnevnik.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.