Čanak: Nadam se da će Ćosića stići ruka pravde

Izvor: Blic, 05.Jun.2011, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Nadam se da će Ćosića stići ruka pravde

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je zabranu neonacističke organizacije Nacionalni stroj i ocenio da bi trebalo pozvati na odgovornost sve koji su učestvovali u širenju mržnje i zabluda, uključujući i neke akademike.

- Krajnje je vreme da odgovaraju oni koji su svojim nacionalnim projektima osramotili srpski narod i zakopali ga u živo blato. A prvo takvo ime, ali ne i jedino, svakako je Dobrica Ćosić - rekao je Čanak za današnji novosadski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dnevnik.

Čanak je rekao da je odlukom Ustavnog suda o zabrani neonacističke organizacije Nacionalni stroj prvi put u Srbiji zabranjeno nešto što prouzrokuje zlo, a kako je ocenio, to ukazuje i da je država konačno odlučila da se obračuna s korenima fašizma.

- U tom kontekstu ne vidim ništa sporno u tome da se pozovu na odgovornost oni koji su, od pisanja Memoranduma SANU, podjarivali najgore moguće zablude, koje su se posle plaćale potocima krvi i nebrojenim glavama, životima i sudbinama na prostoru Zapadnog Balkana - rekao je Čanak.

On je ocenio da je Srbija "uništena i uopropaštena" i kao država i kao društvo pre svega kombinacijom "komunističkih metoda i nacionalističke ideologije", koji su kako je objasnio, autohtoni produkt Dobrice Ćosića.

- Taj nacional-komunistički koncept razorio je sve što mu je bilo na putu. I zbog toga Dobrica Ćosić i njemu slični moraju biti pozvani na odgovornost - rekao je Čanak i dodao da se nada da će Ćosića "stići ruka pravde".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čanak: Dobrica Ćosić mora da odgovara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2011

NOVI SAD -..Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je zabranu neonacističke organizacije Nacionalni stroj i ocenio da bi trebalo pozvati na odgovornost sve koji su učestvovali u širenju mržnje i zabluda, uključujući i neke akademike..."Krajnje je vreme da odgovaraju oni koji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Čanak: Dobrica Ćosić mora da odgovara

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jun.2011

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je zabranu neonacističke organizacije Nacionalni stroj i ocjenio da bi trebalo pozvati na odgovornost sve koji su učestvovali u širenju mržnje i zabluda, uključujući i neke akademike.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Čanak: Dobrica Ćosić mora da odgovara

Izvor: EMportal, 05.Jun.2011

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio zabranu neonacističke organizacije Nacionalni stroj i ocenio da bi trebalo pozvati na odgovornost sve koji su učestvovali u širenju mržnje i zabluda, uključujući neke akademike.

Nastavak na EMportal...

Dobrica Ćosić mora da odgovara

Izvor: TvojPortal.com, 05.Jun.2011

NOVI SAD, 5. juna 2011. (Beta) - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je zabranu neonacističke organizacije Nacionalni stroj i ocenio da bi trebalo pozvati na odgovornost sve koji su učestvovali u širenju mržnje i zabluda, uključujući i neke akademike.. . . "Krajnje je...

Nastavak na TvojPortal.com...

GOVOR MRŽNjE NENADA ČANKA

Izvor: TvojPortal.com, 05.Jun.2011

Beograd -Demokratska stranka Srbije pozvala je danas javnost da osudi predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka zbog, kako tvrde, primitivnog i ostrašćenog napada na Dobricu Ćosića.. . . „Pozivamo javnost da najoštrije osudi pravo nasilje i govor mržnje Nenada Čanka koji je...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.