DS predlaže izmene Krivičnog zakonika: Nasilnicima oduzeti pravo na oružje

Izvor: Blic, 08.Dec.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS predlaže izmene Krivičnog zakonika: Nasilnicima oduzeti pravo na oružje

Demokratska stranka (DS) ponovo će danas predložiti da parlament raspravlja o izmenama Krivičnog zakonika, koje bi omogućitle da se nasilnicima u porodici oduzme pravo na oružje.

Poslanik te stranke Dragan Šutanovac rekao je uoči početka nove sednice parlamenta da demokrate po peti put predlažu da se raspravlja o tim rešenjima.

Prema njegovim rečima, u poslednjem tromesečju ove godine došlo je do porasta porodičnog nasilja za 40 odsto.

- Polovina od ukupnog broja ubistava žena počinjena je oružjem u legalnom posedu - rekao je Šutanovac na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, gde je rečeno i da su ove godine ubijene 34 žene.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ŠUTANOVAC: Nasilnicima u porodici oduzeti oružje!

Izvor: Kurir, 08.Dec.2015

Demokratska stranka (DS) danas će po peti put predložiti da se u dnevni red Skupštine Srbije uvrste izmene i dopune Krivičnog zakonika, kojima se zahteva da se nasilnicima u porodici oduzima pravo na legalno posedovanje oružja...Poslanik DS Dragan Šutanovac je novinarima u parlamentu rekao da je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.