Izvor: B92, 14.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS očekuje podršku DSS-a

Beograd, Vlasotince -- DS očekuje podršku DSS-a na predsedničkim izborima, ali na tome neće insistirati, kaže šefica poslaničke grupe DS-a Nada Kolundžija.

Šefica poslaničke grupe Demokratske stranke Nada Kolundžija izjavila je da je logično da vladajuća koalicija stane iza lidera DS-a Borisa Tadića kao zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima, ali je istakla da DS na tome neće posebno insistirati.

"To je politički logično sa stanovišta stabilnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << države. Da li će se to desiti, to je pitanje za one koji bi trebalo da donesu takvu odluku", rekla je Kolundžija novinarima u Skupštini Srbije.

Ona je dodala da je stav DS-a o tome "javan i prilično jasan" i da se očekuje da DSS javnosti saopšti svoj stav.

"Mi na to nećemo posebno uticati u smislu da ćemo na tome insistirati ili da ćemo to postaviti kao bilo kakav uslov. U tom smislu DS neće preduzimati bilo kakve posebne korake", naglasila je Kolundžija.

Upitana da li su pregovori u vladajućoj koaliciji o predstojećim lokalnim i predsedničkim izborima u toku, Kolundžija je rekla da ne zna, ali da bi "bilo logično da postoje".

"Možda sad postoje druge teme, pa izbori možda nisu najvažnija tema u ovom trenutku, ali ne mogu da potvrdim da li uopšte postoje razgovori na temu izbora ili ne", rekla je Kolundžija.

I Ilić razmišlja o kandidaturi

Lider stranke Nova Srbija i ministar za infrastrukturu Velimir Ilić izjavio je da razmišlja da li da se kandiduje na predsedničkim izborima.

"Mnogo sam razmišljao i analizirao. Slabi su nam kandidati i mora da se pojavi neki dobar, pa ću morati ja da se kandidujem", rekao je Ilić FoNetu u Vlasotincu, gde je obilazio radove na rekonstrukciji crkve, a otvorio je i put u selu Lopušnja.

On je ocenio da su najavljeni kandidati bez rezultata u bilo kom poslu, "ništa nisu napravili u svojoj političkoj karijeri, a obavljali su najviše državne funkcije", kao i da se radi o "trećem političkom ešalonu".

"Sećam se, Toma Nikolić je bio drugi ešalon u Srpskoj radikalnoj stranci, Boris (Tadić) je bio možda peti u Demokratskoj stranci. Bili su na vlasti, Toma je bio potpredsednik Vlade, i nisu pokazali nikakve rezultate", rekao je Ilić, čija stranka je u koaliciji sa Demokratskom strankom Srbije.

On je dodao da u Srbiji ljudi moraju da se naviknu da onaj ko ima rezultat prolazi, "a da oni koji nemaju rezultate otpadaju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.