DS očekuje podršku DSS-a

DS očekuje podršku DSS-a na predsedničkim izborima, ali na tome neće insistirati, kaže šefica poslaničke grupe DS-a Nada Kolundžija.

Izvor: FoNet, Beta

Sreda, 14.11.2007.

10:32

Default images

Šefica poslaničke grupe Demokratske stranke Nada Kolundžija izjavila je da je logično da vladajuća koalicija stane iza lidera DS-a Borisa Tadića kao zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima, ali je istakla da DS na tome neće posebno insistirati.

"To je politički logično sa stanovišta stabilnosti države. Da li će se to desiti, to je pitanje za one koji bi trebalo da donesu takvu odluku", rekla je Kolundžija novinarima u Skupštini Srbije.

Ona je dodala da je stav DS-a o tome "javan i prilično jasan" i da se očekuje da DSS javnosti saopšti svoj stav.

"Mi na to nećemo posebno uticati u smislu da ćemo na tome insistirati ili da ćemo to postaviti kao bilo kakav uslov. U tom smislu DS neće preduzimati bilo kakve posebne korake", naglasila je Kolundžija.

Upitana da li su pregovori u vladajućoj koaliciji o predstojećim lokalnim i predsedničkim izborima u toku, Kolundžija je rekla da ne zna, ali da bi "bilo logično da postoje".

"Možda sad postoje druge teme, pa izbori možda nisu najvažnija tema u ovom trenutku, ali ne mogu da potvrdim da li uopšte postoje razgovori na temu izbora ili ne", rekla je Kolundžija.

I Ilić razmišlja o kandidaturi

Lider stranke Nova Srbija i ministar za infrastrukturu Velimir Ilić izjavio je da razmišlja da li da se kandiduje na predsedničkim izborima.

"Mnogo sam razmišljao i analizirao. Slabi su nam kandidati i mora da se pojavi neki dobar, pa ću morati ja da se kandidujem", rekao je Ilić FoNetu u Vlasotincu, gde je obilazio radove na rekonstrukciji crkve, a otvorio je i put u selu Lopušnja.

On je ocenio da su najavljeni kandidati bez rezultata u bilo kom poslu, "ništa nisu napravili u svojoj političkoj karijeri, a obavljali su najviše državne funkcije", kao i da se radi o "trećem političkom ešalonu".

"Sećam se, Toma Nikolić je bio drugi ešalon u Srpskoj radikalnoj stranci, Boris (Tadić) je bio možda peti u Demokratskoj stranci. Bili su na vlasti, Toma je bio potpredsednik Vlade, i nisu pokazali nikakve rezultate", rekao je Ilić, čija stranka je u koaliciji sa Demokratskom strankom Srbije.

On je dodao da u Srbiji ljudi moraju da se naviknu da onaj ko ima rezultat prolazi, "a da oni koji nemaju rezultate otpadaju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: