Izvor: Danas, 08.Mar.2016, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS i LDP u dve kolone i u obeležavanju Đinđićeve smrti

Beograd -

– Demokratska stranka i Liberalno demokratska partija tradicionalno obeležavaju12. mart godišnjicu ubistva prvog demokratskog premijera Srbije Zorana Đinđića, ali i ove godine neće biti saradnje dve partije u organizaciji ovog događaja. U obe partije kažu da godišnjicu neće koristiti u izborne svrhe, s obzirom na to da 13 godina od smrti premijera pada na početku izboren kampanje.


Demokrate, na čelu sa predsenikom Bojanom Pajtićem i u društvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Ružiće Đinđić, će se u subotu okupiti na grobnom mestu na Novom groblju. Nakon toga, kako nam je rečeno u DS, biće održano finale takmičenja Beseda u Zoranovu čast, koje organizuje Fondacija dr Zoran Đinđić. Tema ovogodišnjeg takmičenja je Đinđićev citat "Znanje je moć. Ako je neznanje moć, posledice su teške". Studentski kulturni centar iz Novog Sada odigraće predstavu "Zoran Đinđić" u Mikser hausu, kao poklon Beograđanima. Dan pre godišnjice, Fonadacija dr Zoran Đinđić i Kuća Kralja Petra organizovaće u Kući Kralja Petra izložbu pod nazivom "Zoran".

U LDP nam je rečeno da će organizovati tradicionalnu Šetnju za Zorana od Simine ulice do Novog groblja. Kako nam je objašnjeno, i ovog puta to će biti šetnja građana, bez stranaških obeležja. Očekuje se i učešće članova i funkiconera SDS, saveznika LDP na predstojećim izborima.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.