DS: Odgovornost za štetu mlekarima

Izvor: Akter, 03.Jun.2015, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Odgovornost za štetu mlekarima

Demokratska stranka (DS) pozdravila je danas odluku da se usvoji njen zahtev za Vlada zaštiti mlekarsku industriju Srbije aktiviranjem člana 32 Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i trži ostavku resornog ministra zato što je dugo čekala da reaguje zbopg prekomernog uvoza mleka i štete koja je time naneta mlekarima Srbije.

U DS u saopštenju navodi da iako je premijer Srbije nazvao SSP „kriminalnim dogovorom“ iz samo njemu poznatih razloga, dobro je što se teret dokazivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << njegovog pro-evropskog ubeđenja neće više prebacivati na naše poljoprivrednike.

Vlada Srbije i ministarstvo poljoprivrede su veoma jasno pokazali svoju brigu za poljoprivredu Srbije tako što su pustili da grad uništi ceo rod voća i povrća i da im onda ni

ne ponudi adekvatnu kompenzaciju za štetu koju je svojom nesposobnoš u napravila.

Demokratska stranka pita ministarku poljoprivrede Snežanu Bogosavljević -Bošković , zašto joj je toliko dugo vremena trebalo da reaguje u slučaju prekomernog uvoza mleka i ko će da pokrije štetu koju su mlekari trpeli dok je njeno ministarstvo pravilo „višemesečne analize“? Ukoliko njeno ministarstvo „ čvrsto ostaje na evropskom kursu“ kako tvrdi, ko će onda da pokrije gubitke koje su poljoprivrednici pretrpeli zbog njenog nečinjenja, tj. čekanja premijera da joj javi šta da odluči?

U Evropi, za koju se nadamo zajedno zalažemo, nije moguće ne postaviti pitanje ne odgovornosti za štetu koju ste prouzrokovali svojim neznanjem i nesposobnošću. Zbog toga

očekujemo da ministarka poljoprivrede pokaže minimum profesionalnog integriteta i podnese ostavku, ističe DS.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.