DS: Kada je odlučeno da političke organizacije mogu da se reklamiraju van kampanje

Izvor: Blic, 23.Okt.2015, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Kada je odlučeno da političke organizacije mogu da se reklamiraju van kampanje

Poslanica DS Vesna Marjanović upitala je danas Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) na kojoj sednici i po kom pravnom osnovu je doneta odluka o prestanku važenja Opšteg obavezujućeg uputstva za emitere, kojim je van trajanja predizborne kampanje bilo zabranjeno reklamiranje političke organizacije ili oglašavanje njihovih skupova.

Marjanovićeva je zatražila objašnjenje povodom odluke REM sa sednice 21. oktobra da, budući da je setom medijskih zakona prestalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da važi Uputstvo za emitere, ne postoji osnov da se pokrene postupak za utvrđivanje odgovornosti televizija "Pink", "Happy" i "Studio B", koje su direktno prenosile proslavu sedam godina od osnivanja SNS.

Ona je u dopisu Savetu REM upitala na kojoj sednici je doneta odluka o prestanku važenja uputstva i, ukoliko je doneta, na osnovu kog člana Zakona o radiodifuziji ili Zakona o elektronskim medijima je to učinjeno.

- Ukoliko je tumačenje Saveta REM da donošenje novog seta medijskih zakona stavlja van snage važenje Opšteg obavezujućeg uputstva Agencije, šta je bio razlog da od 2. avgusta 2014. godine kada su novi zakoni doneti, Savet REM ne donese odgovarajuća uputstva za ponašanje emitera - upitala je Marjanovićeva.

Ona je upitala i kad je i u kojoj formi navodna odluka objavljena na zvaničnoj internet prezentaciji Saveta REM ili na neki drugi način dostupan emiterima i javnosti, a u skladu sa Zakonom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.