DETALJI O UHAPŠENOM DOUŠNIKU: Pripadnik UKP duže vreme sarađivao sa stranim agentima

Izvor: Telegraf.rs, 25.Okt.2016, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DETALJI O UHAPŠENOM DOUŠNIKU: Pripadnik UKP duže vreme sarađivao sa stranim agentima

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da je uhapšeni pripadnik UKP duže vreme sarađivao sa obaveštajcima jedne zapadne službe.

Ministar je rekao da ne može da otkriva ime privedenog lica, niti da daje više detalja iz istrage, ali je rekao da odavanje informacija stranim obaveštajcima "nije bilo tokom kratkog perioda", odnosno da to nije trajalo samo nekoliko meseci.

- Radi se o dobroj akciji pripadnika MUP i >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << BIA, koji su uočili ovo lice i kontakte sa jednim pripadnikom zapadne obaveštajne službe i neutralisali ovo lice kroz efikasnu akciju. Ta osoba je u rukama naših istražnih organa, dalje postupanje zavisi od tužioca - rekao je Stefanović.

Foto: Marko Todorović

Na pitanje kako je ta aktivnost duže trajala, Stefanović je rekao da su operativni postupci trajali i da zahtevaju posebne metode, jer se ne radi "o naivnim ljudima i operacijama".

- To ne može da se preseče za jedan ili dva dana. A akcija može da se izvede tek kada imate dovoljno konkretnih dokaza - rekao je Stefanović.

Govoreći o kontroli situacije u UKP, Stefanović je rekao da je ovo prvi put u istoriji da se u MUP na ovakav način preseca takva aktivnost.

- Ne mogu da kažem da li se pre deset, sedam ili pet godina dešavalo nešto slično, ali očigledno da tadašnje strukture nisu bile kadre da se obračunaju ili otkriju ovakvo delovanje. Mi u MUP sada imamo strukturu koja hoće da zaštiti interese zemlje i građana Srbije, ne navija ni za jednu stranu silu, ni levo ni desno, ni istočno ni zapadno - rekao je Stefanović.

Foto-ilustracija: Tanjug/MupSrbije/bk

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak uveče, nakon sastanka Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, da je u Srbiji povećano dejstvo i broj pripadnika stranih obaveštajnih službi, kako je naveo, "i sa istoka i sa zapada".

Iako je Vučić rekao da su nadležni organi u Srbiji evidentirali nekoliko aktivnosti protiv Srbije i neutralisali nekoliko lica koja su se time bavila, Stefanović je govorio samo o jednom slučaju.

U pitanju je isti slučaj o kome je Vučić dan ranije da konkretnije informacije. Premijer je javnosti otkrio da je jedan visoki funkcioner Uprave kriminalističke policije odavao podatke i da se protiv njega vodi postupak.

Kako je Vučić rekao, "veoma moćne obaveštajne službe na fleš disku dobiju sve što se radi u srpskoj kriminalističkoj policiji".

(B92/Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Stefanović: Špijun iz UKP duže vreme sarađivao sa strancima

Izvor: N1 televizija, 25.Okt.2016

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je za TV Prva da je pripadnik Uprave kriminalističke policije (UKP) duže vreme sarađivao sa obaveštajcima jedne zapadne službe...Stefanović je rekao da ne može da otkriva njegovo ime, niti da daje više detalja iz istrage. Rekao je...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.