Odavanje podataka nije kratko trajalo

Izvor: B92, 25.Okt.2016, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odavanje podataka nije kratko trajalo"

Beograd -- Ministar policije Stefanović rekao je za TV Prva da je pripadnik Uprave Kriminalističke policije dugo odavao informacije obaveštajcima jedne zapadne službe.

Ministar je rekao da ne može da otkriva ime tog lica, niti da daje više detalja iz istrage, ali je rekao da odavanje informacija stranim obaveštajcima "nije bilo tokom kratkog perioda", odnosno da to nije trajalo samo nekoliko meseci.

Ministar je rekao da će ime tog policajca biti saopšteno kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postupak protiv njega bude završen.

"Mi želimo da pošaljemo jasan signal da je takvo ponašanje, ne samo u bezbednosnim strukturama, nego bilo gde u državnim strukturama nedopustivo. Takođe, da pokažemo da su naše obaveštajne mogućnosti i odbrambeni kapaciteti dovoljno jaki da takvu vrstu kontakta možemo da otkrijemo i presečemo", rekao je Stefanović za Prvu.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak uveče, nakon sastanka Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, da je u Srbiji povećano dejstvo i broj pripadnika stranih obaveštajnih službi, kako je naveo, "i sa istoka i sa zapada".

Iako je Vučić rekao da su nadležni organi u Srbiji evidentirali nekoliko aktivnosti protiv Srbije i neutralisali nekoliko lica koja su se time bavila, Stefanović je govorio samo o jednom slučaju.

To je isti slučaj o kome je Vučić dan ranije dao konkretnije informacije. Premijer je javnosti otkrio da je jedan visoki funkcioner Uprave Kriminalističke policije odavao podatke i da se protiv njega vodi postupak.

Kako je Vučić rekao, "Veoma moćne obaveštajne službe na fleš disku dobiju sve što se radi u srpskoj kriminalističkoj policiji".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stefanović o uhapšenom obaveštajcu UKP: Odavanje podataka nije kratko trajalo

Izvor: Blic, 25.Okt.2016

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da je uhapšeni pripadnik UKP duže vreme sarađivao sa obaveštajcima jedne zapadne službe, prenosi B92...Ministar je rekao da ne može da otkriva ime privedenog lica, niti da daje više detalja iz istrage, ali je rekao da odavanje informacija stranim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.