DELEGACIJA PRIŠTINE NAPUSTILA TIRANU: Zbog zvezdice bojkotovali skup

Izvor: Večernje novosti, 05.Apr.2019, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DELEGACIJA PRIŠTINE NAPUSTILA TIRANU: Zbog zvezdice bojkotovali skup

Konferencija o klimi na Zapadnom Balkanu u Tirani, na kojoj je trebalo da učestvuje i srpska delegacija, otkazana je u petak KONFERENCIJA o klimi na Zapadnom Balkanu u Tirani, na kojoj je trebalo da učestvuje i srpska delegacija, otkazana je u petak pošto su je napustili predstavnici privremenih institucija u Prištini, odbivši da budu predstavljeni pod fusnotom Unmika. Za njima je iz sale otišao i domaćin albanski ministar prostornog planiranja Blendi Klosi, pa je skup >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << potpuno propao. Kako je prenela prištinska "Koha", ministar Klosi je rekao da je Kosovo imalo status specijalnog gosta. - O tome je postignuta saglasnost sa UN i Srbijom, ali se oni nisu složili da Kosovo ima pravo glasa - objasnio je Klosi. Međutim, kada je prištinski ministar životne sredine i prostornog planiranja Fatmir Matoši saznao da će Kosovo biti predstavljeno sa fusnotom i uz pratnju zvaničnika Unmika, odlučio je da bojkotuje konferenciju. Prema njemu, to je neprihvatljivo, jer smatra da je Kosovo nezavisna država, pa se odlučio da protestuje tako što će sabotirati celu konferenciju. Posle otkazivanja, poručio je da niko ne treba da sanja da može da isključi Kosovo sa takvih sastanaka. - Rekao sam i zvaničnicima Ujedinjenih nacija da niko ne treba da sanja da će biti čiste životne sredine, efikasne borbe protiv klimatskih promena na Zapadnom Balkanu, ako ima snova da se jedna zemlja može isključiti od projekata ili odlučivanja na okruglim stolovima - prenela je "Koha" Matošijeve reči. Inače, Briselskim sporazumom pre nekoliko godina dogovoreno je da se Kosovo na svim međunarodnim konferencijama na kojima bude učestvovalo označava fusnotom Unmika.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Posle etničkog, sada i ekološko ''čišćenje'' iz Tirane

Izvor: KMnovine.com, 06.Apr.2019, 08:33

Mediji su uzbuđeno preneli vest da je Konferencija o klimi na Zapadnom Balkanu u Tirani propala zbog nezadooljstva iptarskih separatista....    .Ekološki projekat stambenog bloka u Tirani zapostavljen zbog separatističkih težnji.kosovskih Šiptara    ...................Piše:...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.