Cvijan snimao i Zoranu Marković

Izvor: B92, 25.Apr.2010, 01:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Cvijan snimao i Zoranu Marković"

Beograd -- Vladimir Cvijan snimao između ostalih i direktorku Agencije za borbu protiv korupcije Zoranu Marković kaže za "Blic" ministarska pravde, Snežana Malović.

"Mogu da izrazim sumnju da je, pošto sam i sama vodila razgovor s njim, snimao i mene. Ako je to tako, javno ga pozivam da emituje snimak. Taj čin snimanja predsednice Visokog saveta sudstva i Vrhovnog kasacionog suda, kao i svih drugih ljudi koji su se našli na udaru Cvijana, krajnje je nedopušten i neprimeren" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << , kaže Malovićeva.

Iako "razume" da je u političkom delovanju na Balkanu sve dopušteno, ministarka pravde smatra nedopustiv napad na predstavnike Vrhodnog kasacionog suda.

"Razumem da sam ja meta napada Vladimira Cvijana, jer ja sam u političkoj areni. SNS svesno koristi Cvijana kao sredstvo napada na DS. Ne zameram mu što me je uvredio i oklevetao i to smatram političkom borbom. Ali ne mogu da razumem i neću da pristanem na napade na predsednicu Vrhovnog kasacionog suda i VSS. Nedopustivo je da predsednicu Vrhovnog suda naziva mafijašicom", kaže Malovićeva.

Komentarišući odluku sudije Jelene Milinović da odbaci optužnicu protiv lica koja su pretila novinarki B92 Brankici Stanković, Malovićeva je rekla da je Ministarstvo pravde pokrenulo inicijativu za disciplinski postupak.

„Mi nismo ovlašćeni predlagač, već je to isključivo VSS, ali i svaki građanin i Ministarstvo pravde kao i svaki državni organ može da uputi inicijativu VSS da ispita slučaj. Neću da ulazim u odluku, neću da govorim da li je dobra ili ne, to je predmet preispitivanja samih sudova. Intervencija Ministarstva odnosi se na utvrđivanje da li je došlo do teškog narušavanja ugleda i poverenja javnosti u sudstvo", kaže ministarka.

Malovićeva je dodala da je više puta i sama bila izložena pretnjama.

„ Bilo je više različitih pretnji, ne bih konkretizovala o kome se radi, ali činjenica je da je pobuda zakon o oduzimanju imovine. To je suštinska borba protiv organizovanog kriminala i nešto što je zaista zadalo udarac svetu organizovanog kriminala. Bilo je i direktnih pretnji, ali kao što vidite, ne delujem uplašeno", kaže Malovićeva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvijan snimao i Zoranu Marković

Izvor: Blic, 25.Apr.2010

Vladimir Cvijan, bivši v. d. generalnog sekretara Predsedništva, snimao je mnoge ljude, između ostalih, direktorku Agencije za borbu protiv korupcije Zoranu Marković. Mogu da izrazim sumnju da je, pošto sam i sama vodila razgovor s njim, snimao i mene. Ako je to tako, javno ga pozivam da emituje...

Nastavak na Blic...

Snežana Malović: Cvijan snimao i mene

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Apr.2010

BEOGRAD - Vladimir Cvijan snimao između ostalih i direktorku Agencije za borbu protiv korupcije Zoranu Marković kaže za Blic ministarska pravde, Snežana Malović.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Zorana Marković: Cvijan treba da bude priveden!

Izvor: Press, 26.Apr.2010, 00:23

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je da je Vladimir Cvijan, bivši v. d. generalnog sekretara Predsedništva, snimao i razgovore sa direktorkom Agencije za borbu protiv korupcije Zoranom Marković! .- Vladimir Cvijan snimao je mnoge ljude, između...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.