Cvetković: Svi državni kapaciteti za rešenje haškog pitanja

Izvor: Blic, 02.Nov.2010, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Svi državni kapaciteti za rešenje haškog pitanja

Premijer Srbije Mirko Cvetković potvrdio je danas da su bezbednosne službe sprovele akciju potrage za haškim optuženikom Ratkom Mladićem, rekavši da su skoro svi državni kapaciteti usmereni ka rešavanju problema haških begunaca. "Akcija je usmerena ka rešavanju problema haških begunaca", rekao je Cvetković na konferenciji za novinare, nakon susreta sa slovenačkim premijerom Borutom Pahorom, koji se nalazi u poseti Beogradu.

Cvetković nije želeo da iznosi detaljnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podatke o samoj akciji. Policija je danas, u potrazi za informacijama koje bi mogle dovesti do pronalaženja odbeglog haškog optuženika Ratka Mladića, nastavila operativne aktivnosti na teritoriji Srbije, pretresla tri lokacije u Beogradu i Aranđelovcu i privela jednu osobu.

Vlasnik dva ugostiteljska objekta u Beogradu i Aranđelovcu Goran Radivojević priveden je na informativni razgovor, rečeno je Tanjugu u MUP-u. Policija je pretresla njegov restoran "Bajka", u beogradskom izletištu Koštutnjak, zatim Radivojevićevu kuću u ulici Vladimira Ćopića u naselju Bele Vode, kao i etno-selo "Bajka" na Bukulji, kod Aranđelovca.

U prethodnih 10 godina u potrazi za Mladićem pretresani su vojni i stambeni objekti, kuće njegovih rodjaka i jataka širom Srbije i Republike Srpske.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.