Crna Gora podržava kandidaturu Vuka Jeremića

Izvor: Glas javnosti, 30.Jan.2012, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora podržava kandidaturu Vuka Jeremića

PODGORICA - Crnogorsko ministarstvo inostranih poslova najavilo je da će podržati kandidaturu šefa srpske diplomatije Vuka Jeremića za predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Generalni direktor za multilateralne poslove i regionalnu saradnju u Ministarstvu inostranih poslova Crne Gore Zoran Janković kazao je da Podgorica u svim situacijama, kada se radi o kandidaturama u međunarodnim organizacijama, principijelno podržava najbliže susede, posebno sa prostora bivše >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Jugoslavije.

"Nema nikakvog razloga da tako i ne bude u ovom slučaju. Utoliko pre što se radi o visokom predstavniku Srbije", rekao je Janković. On je, kako prenose podgorički mediji, kazao da je proces kandidovanja tek otvoren i da će Crna Gora nastaviti da prati postupak predlaganja kandidata.

Šef parlamenta UN ima obavezu da zakazuje sednice, određuje dnevni red, ali i predlaže mirovne misije i međunarodne inicijative.

Ministar Jeremić potvrdio je ranije da je kandidovan za mesto predsedavajućeg 67. Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, ali je upozorio da je put do te pozicije "dug i složen".

Jeremić bi, u slučaju izbora, predvodio Generalnu skupštinu godinu dana, a njegovo prvo zvanično pojavljivanje bilo bi u septembru 2012. godine, kada počinje novo jednogodišnje zasedanje Generalne skupštine.

Od srca podrzavam ovog izuzetnog coveka i sjajnog diplomatu, i za kandidaturu u UN

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.