Čiji inat koči 12.000 srpskih prevoznika kroz Hrvatsku?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čiji inat koči 12.000 srpskih prevoznika kroz Hrvatsku?

NOVI SAD - Dva elektro-transformatora zagrebačkog „Rada Končara", vredna šest miliona evra, su pre par meseci stigla do Novog Sada, ali ne i naručiocu - Elektromreži Srbije. Razlog je: sukob dva domaća špeditrera - „Eurošpeda" i preduzeća „Boro Kečić". A posledica: odmazda hrvatske vlade koja je odbila da izda 12.000 novih bilateralnih dozvola srpskim prevoznicima za prolaz kroz Hrvatsku!

Istražujući ovu temu reporter Dnevnika se obratio našem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ministarstvu za infrastrukturu, ali i pored obećanja da ćemo dobiti odgovor u vidu saopštenja, saopštenje do zaključenja Dnevnika nije stiglo.

Miladin Vujačić iz JP „Elektromreža Srbije" je za RTV izjavio da njegovo preduzeće traži odštetu od „Rada Končara". „Eurošped" i „Boro Kečić" se uzajmno optužuju, srpski špediteri do dalje ne mogu kroz Hrvatsku.

Predsednik Udruženja za međunarodni transport Neđo Mandić u izjavi za našu televiziju kaže da slučaj transformatora ne bi trebalo da utiče na celokupan sporazum o dozvolama sa Hrvatskom i da bi dogovor sa susedima trebalo promeniti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.