Čeku: Integracija Srba najveći izazov za Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeku: Integracija Srba najveći izazov za Kosovo

PRIŠTINA - Bivši predsednik privremene kosovske vlade Agim Čeku ocenio je danas da je najveći izazov na Kosovu integracija Srba u kosovsko drustvo.

Čeku je na konferenciji o izazovima i perspektivi Kosova, u Obiliću, rekao da se Kosovo suočava sa mnogo izazova "koji, nažalost, za naše institucije ostaju prioritet samo na papiru".

On je ocenio da najveći izazov i ključ za rešavanje svih izazova ostaje integracija srpske zajednice, jer, prema njegovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mišljenju, ne može biti integracije ako vlast ne bude prisutna i u delovima Kosova nastanjenim Srbima.

"Povukao bih paralelu između integracije srpske zajednice i prostiranja vlasti. Mislim da su one uzajamno zavisne. Nema prostiranja vlasti na celoj teritoriji Kosova bez integracije srpske zajednice i obratno, nema lake i brze integracije bez postojanja vlasti i bez prisustva države u sredinama gde živi srpska zajednica na Kosovu", rekao je Čeku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čeku:Najveći izazov integracija Srba u kosovsko društvo

Izvor: Kurir, 16.Dec.2008

PRIŠTINA, 16. decembra 2008. (Beta) - Bivši premijer Kosova Agim Čeku ocenio je danas da je situacija na Kosovu mirna, ali da postoje mnogi izazovi od kojih je najveći integracija Srba u kosovsko društvo. Čeku je na konferenciji o izazovima i perspektivi Kosova, koji je organizovao Institut za...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.