Čavić stigao u Beograd

Izvor: B92, 23.Mar.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavić stigao u Beograd

Beograd -- Milorad Čavić, koji je na prvenstvu Evrope osvojio zlatnu medalju u disciplini 50 metara delfin, doputovao je sinoć u Beograd.

Čavić je u Ajndhovenu trebalo da učestvuje u još dve discipline, ali ga je Evropska plivačka federacija suspedovala, jer je na ceremoniji proglašenja pobednika nosio majicu sa natpisom "Kosovo je Srbija". Zahvaljujući se okupljenima na dočeku na aerodromu Nikola Tesla, Čavić je rekao da nošenje majice zbog koje je kažnjen uopšte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije bio politički čin.

"Ja sam nedavno shvatio da nisam samo sportista, već i ambasador ove države. Dok sam u poziciji da utičem na ljude, ja to moram da uradim. Svestan sam šta se sve događa u Srbiji i da ljudima nije lako, pogotovo Srbima na Kosovu. Iako sam znao da će ovo u Ajndhovenu biti rizik za moju karijeru, bilo mi je mnogo bitno da prenesem Srbiji pozitivnu energiju i jednostavno da kažem: Srbijo, moramo raditi zajedno", kazao je Čavić.

Tadić sutra sa Čavićem

Predsednik Srbije Boris Tadić sastaće se sutra u zgradi Predsedništva sa reprezentativcem Srbije u plivanju Miloradom Čavićem.

Premijer Srbije Vojislav Koštunica razgovarao je sinoć sa Čavićem i poručio mu da je sjajnom pobedom u Ajndhovenu ujedinio i učinio ponosnim celu naciju.

Koštunica je rekao da je evropski šampion svojom pobedom pred očima celog sveta visoko podigao našu najdragoceniju istinu koja glasi: Kosovo je Srbija.

Predsednik Vlade je poklonio Čaviću srpsku zastavu, sa željom da osvoji olimpijsku medalju i podigne srpsku trobojku na pobedničko postolje u Pekingu.

A Socijalistička partija Srbije zatražila je danas od predsednika Srbije Borisa Tadića da plivača Milorada Čavića odlikuje zbog gesta kojim je pokazao da je Kosovo deo Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.