Čavić stigao u Beograd

Milorad Čavić, koji je na prvenstvu Evrope osvojio zlatnu medalju u disciplini 50 metara delfin, doputovao je sinoć u Beograd.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 23.03.2008.

10:09

Default images

Čavić je u Ajndhovenu trebalo da učestvuje u još dve discipline, ali ga je Evropska plivačka federacija suspedovala, jer je na ceremoniji proglašenja pobednika nosio majicu sa natpisom "Kosovo je Srbija". Zahvaljujući se okupljenima na dočeku na aerodromu Nikola Tesla, Čavić je rekao da nošenje majice zbog koje je kažnjen uopšte nije bio politički čin.

"Ja sam nedavno shvatio da nisam samo sportista, već i ambasador ove države. Dok sam u poziciji da utičem na ljude, ja to moram da uradim. Svestan sam šta se sve događa u Srbiji i da ljudima nije lako, pogotovo Srbima na Kosovu. Iako sam znao da će ovo u Ajndhovenu biti rizik za moju karijeru, bilo mi je mnogo bitno da prenesem Srbiji pozitivnu energiju i jednostavno da kažem: Srbijo, moramo raditi zajedno", kazao je Čavić. Premijer Srbije Vojislav Koštunica razgovarao je sinoć sa Čavićem i poručio mu da je sjajnom pobedom u Ajndhovenu ujedinio i učinio ponosnim celu naciju.

Koštunica je rekao da je evropski šampion svojom pobedom pred očima celog sveta visoko podigao našu najdragoceniju istinu koja glasi: Kosovo je Srbija.

Predsednik Vlade je poklonio Čaviću srpsku zastavu, sa željom da osvoji olimpijsku medalju i podigne srpsku trobojku na pobedničko postolje u Pekingu.

A Socijalistička partija Srbije zatražila je danas od predsednika Srbije Borisa Tadića da plivača Milorada Čavića odlikuje zbog gesta kojim je pokazao da je Kosovo deo Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: