Čanak traži proveru poslovanja vladika i sveštenika SPC

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak traži proveru poslovanja vladika i sveštenika SPC

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak zatražio je danas od nadležnih da ispitaju navode o učešću pojedinih vladika i sveštenika Srpske pravoslavne crkve u "sumnjivim građevinskim poslovima".

"Taj slučaj mora da dobije epilog na sudu, i to ne na božjem već na ovozemaljskom", rekao je Čanak i ocenio "kao licemeran" današnji poziv Sinoda SPC da se obustave sukobi u toj crkvi.

Kako je saopšteno, Čanak smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da nije reč o "konfrontacijama", već o "obračunu zbog sumnjivih građevinskih poslova".

Lider LSV je ukazao da je za te pojave kriva "bahata politika" bivšeg premijera Srbije Vojislava Koštunice i njegovih saradnika.

"Moje dosadašnje tvrdnje da je Koštunica proizveo klerofašizam u Srbiji bile su pogrešne. On je, naime, proizveo klerourbanizam", rekao je Čanak.

Lider LSV je pozvao državne organe da stanu na put zloupotrebama u poslovanju u Srbiji, ma ko te zloupotrebe činio.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Čanak traži proveru poslovanja vladika i sveštenika SPC

Izvor: Kurir, 26.Avg.2008

NOVI SAD, 26. avgusta 2008. (Beta) - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak zatražio je danas od nadležnih da ispitaju navode o učešću pojedinih vladika i sveštenika Srpske pravoslavne crkve u "sumnjivim građevinskim poslovima". "Taj slučaj mora da dobije epilog na sudu, i to ne na...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.