Čanak: Učestvujemo u razgovoru na FPN, ali ne vidim neku veliku svrhu

Izvor: B92, 26.Avg.2019, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Učestvujemo u razgovoru na FPN, ali ne vidim neku veliku svrhu

Nenad Čanak je naveo da predstavnici LSV učestvuju u dijalogu vlasti i opozicije koji se organizuje na FPN, ali da u tome ne vidi "neku veliku svrhu".

Čanak je rekao i da je dva puta, 1996. i 2000. godine, imalo smisla izaći na ulicu i oba puta je bio slučaj odbrane izbornih rezultata.

"U tom smislu, moja prijatlejica i školska drugarica Gordana Čomić ima jednu izvanrednu definiciju, ona kaže da mi moramo pobediti po njihovim pravilima, ali ne njihovim metodama", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Čanak, a navodi se u saopštenju LSV-a.

Kako je rekao, to što je urađeno 1996. i 2000. godine i uradiće se ponovo.

"Bilo ko ko misli da će ubediti vlast da promeni izborne uslove u manje od godinu dana od izbora, taj je naivan. A ta priča o bojkotu izbora je priča za malu decu", rekao je Čanak.

"Ako nismo postupili po Ustavu, priznajmo realnost"

Predsednik LSV Nenad Čanak izjavio je, povodom pitanja Kosova i Metohije, da je on jedini, na sednici Skupštine Srbije povodom jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, tada izašao sa Ustavom i rekao da u tom aktu piše šta treba uraditi, te da ako tada nije povuče ustavni potez o odbrani države, onda sada treba priznati realnost.

Kako kaže, tada je rekao da pošto imamo oružanu pobunu na delu teritorije koja je proglasila nezavisnost, treba da se uhapse Tači i svi ostali.

Čanak je dodao da su se svi "busali u patriotske grudi", a niko nije bio spreman da povuče jedini Ustavom propisan potez.

"Ako niste spremni da branite svoju državu, onda nemojte da se čudite šta će onda biti. Rekao sam, ako nećete da postupite po Ustavu, onda priznajte realnost, a to je da je Kosovo na sablju i dogovor između velikih sila postalo deo Srbije, Kosovo je bombama i voljom velikih sila prestalo da bude deo Srbije", rekao je Čanak, a saopšteno je iz LSV-a.

On je naveo da se ne daje Kosovo nikome, već nije uspelo da se odbrani zbog, kako kaže, pogrešne "zločinačke politike nacional-socijalističkog režima Slobodana Miloševića".

"I potpuno nakaradnog proruskog stava da Kosovo treba da bude i ostane žarišna, neuralgična tačka na Balkanu, o kojoj stalno treba proizvoditi nove i nove tenzije, da bi se Rusija, koja se pokazivala kao vatrogasac koji gasi požare tamo gde ih sama pravi", rekao je Čanak.

Govoreći o predlogu predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića da se Kosovo privremeno ustupi Rusiji, Čanak je rekao da Stamatović radi suprotno interesima srpskog naroda, jer želi da deo Srbije da drugoj državi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.