ČUO SAM DA JE NEKO DOBIO PARE ZA GLAVU SLOBODANA MILOŠEVIĆA! Velja Ilić traži da se ispitaju Legijini navodi

Izvor: Telegraf.rs, 26.Maj.2016, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČUO SAM DA JE NEKO DOBIO PARE ZA GLAVU SLOBODANA MILOŠEVIĆA! Velja Ilić traži da se ispitaju Legijini navodi

Predsednik Nove Srbije i jedan od lidera nekadašnjeg DOS, Velimir Ilić, za Informer je rekao da je sasvim moguće ono što je Milorad Ulemek Legija izneo u svom intervjuu za "Ekspres", da je neko iz redova tadašnje vlasti uzeo novac za hapšenje nekadašnjeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije, Slobodana Miloševića.

Naime, on je za ovaj list kazao da je nakon 2001. godine bilo priče da je "jedan od lidera DOS istrgovao Miloševićevom glavom" i prema njegovim rečima, treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da se to istraži i da se istina iznese na videlo.

- Tog perioda se odlično sećam. I ja sam čuo da je nekome uplaćen novac, ali nemam konkretne dokaze za to. Bio sam vođa 5. oktobra i većina nas je ušla srcem u tu priču, ali su je potom neki zloupotrebili i izopačili. Zato tražim da nadležni organi pokrenu istragu o ovome, ali i o svim kiparskim parama. Njih smo pokojni Vladan Batić i ja istraživali, a niko me nije ni pozvao na razgovor o tome - rekao je on i dodao da su kasnije "nicale firme sa milionima na računu čije vlasnike pre 2000. nije imao pas za šta da ujede".

Foto: Profimedia/AFP

- Oni koji su radili loše stvari krili su se iza DOS, a onda ljaga padne na sve nas. Neću to da dozvolim. To jeste bilo mutno vreme u kome se svašta dešavalo i važno je da se sazna istina. Zašto su eksplozivom rušili zgradu u Šilerovoj ako nije bilo nikakvi dokaza o kriminalu? Kome je objekat bio kriv? Zato sam do 2004. i odbijao da uopšte budem deo vlasti - upitao je Ilić.

Osvrćući se na navode koje je Legija izneo u intervjuu, kada je rekao da "zemunski klan" nije učestvovao u hapšenju tadašnjeg predsednika države već da je to bio JSO u civilu i s fantomkama na licu, Velimir Ilić kaže da je "sve moguće".

- Kad je ubijen Šljuka (Sredoje Šljukić, prim. aut.), ubio ga je čovek u policijskoj uniformi s palicom. Tada je sve to bilo isprepletano - objasnio je predsednik Nove Srbije.

Osim njega i ministar rada Aleksandar Vulin i nekadašnji funkcioner JUL, naglasio je da su Legijini navodi ozbiljan povod za istragu.

Foto: Profimedia/AFP

- Nadležni ne treba da ćute. Legija ima malo šta da izgubi i njegove reči treba proveriti. Ako je neko uzeo novac za Miloševića i Radovana Karadžića, moramo da saznamo o kome je reč. Ta osoba se verovatno time i ponosi. Neka izađe taj patriota koji se hvalio da je hapšenje patriotski čin, koji je slagao, a onda i prodao Miloševića.

Jedan od najbližih saradnika Vojislava Koštunice u to vreme Dejan Mihajlov, takođe je apelovao na organe da se ova priča ispita do kraja.

- Stvarno ne znam ništa o tome, ali zbog težine slučaja postoji potreba da se to rasvetli. Legijine optužbe su suviše ozbiljne i verovatno će se nadležni pozabaviti njegovim tvrdnjama jer su one uznemirujuće za javnost - poručio je on.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.