CEP: Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju 14 godina kasnije – i dalje nedovoljno iskorišćen

Izvor: EurActiv Srbija, 10.Okt.2019, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CEP: Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju 14 godina kasnije – i dalje nedovoljno iskorišćen

Danas se navršava četrnaest godina od početka pregovora EU i, tada državne zajednice Srbije i Crne Gore, o zaključenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), prvoj stepenici ka integraciji Srbije u EU. Danas, četrnaest godina kasnije, Srbija je otvorila sedamnaest od trideset pet poglavlja, a privremeno zatvorila dva, i, ukoliko nastavi ovim tempom, budućnost njenog puta ka EU je dosta neizvesna. Šta predstavlja SSP i da li je Srbija imala onoliko koristi koliko se od sporazuma očekivalo?
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

CEP: Budućnost evropskog puta Srbije je neizvesna ako se nastavi ovim tempom

Izvor: Beta, 10.Okt.2019

Centar za evropske politike (CEP) podsetio je da se danas navršava 14 godina od početka pregovora Srbije sa Evropskom unijom (EU) i da je budućnost evropskog puta Srbije veoma neizvesna ako se nastavi dosadašnjim tempom."Danas, 14 godina kasnije, Srbija je otvorila 17 od 35 poglavlja, a privremeno...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.