Brnabić: Zakoni u skladu sa Ustavom i našim društvom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2021, 21:01

Brnabić: Zakoni u skladu sa Ustavom i našim društvom

Izmene zakona o zabrani diskriminacije i Predlog zakona o rodnoj ravnopravnosti u skladu su sa Ustavom i otvorenošću našeg društva, izjavila je danas u parlamentu premijerka Ana Brnabić.

Prethodno, poslanik Vladan Glišić ocenio je da su ta dva akta u sukobu sa Ustavom i upitao da li se kroz set tih zakona vraćamo verbalnom deliktu i uvodimo transrodnu ideologiju.

"Ne, ne znam odakle vam ti zaključci iz ta dva zakona. Ja ništa od toga nisam pročitala. Zakoni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su u potpunosti u skladu sa Ustavom i našim društvom, našom otvorenošću. Čini mi se da ne postoji nijedan razlog da mislite tako o tim aktima", rekla je Brnabić.

Ona je navela da će se ti zakonu tek naći na dnevnom redu parlamenta i da se ne bi sada mešala u tu debatu, jer će poslanici imati priliku da razgovaraju detaljno o oba predloga.

"Ali, mislim da su oni u skladu sa Ustavom, jer su prošli i sve instance u okviru Vlade Srbije koje proveravaju da su svi zakoni koje vlada predlaže u skladu sa Ustavom", rekla je Brnabić.

Dodala je da duboko veruje da su ti akti u duhu tradicije našeg naroda koji je, kaže, uvek bio otvoren i tolerantan.

Brnabić je rekla da je pitanje rodne ravnopravnosti važno za društvo, te da smo mi već imali takav zakon, pa je ovo samo dodatno unapređenje te oblasti.

Agencija Fonet prvobitno je pogrešno objavila vest da je premijerka tom prilikom govorila o zakonu o istopolnim brakovima, koju je sajt RTV-a preneo i naveo Tanjug kao izvor. 

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.