Brnabić: Srbija lider na Balkanu u mirovnim misijama

Izvor: B92, 02.Avg.2017, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Srbija lider na Balkanu u mirovnim misijama

Podgorica -- Srbija će na Samitu Američko-jadranske povelje, koji se održava danas u Podgorici, ponovo istaći svoju opredeljenost ka vojnoj neutralnosti, kaže premijerka.

Takođe, Srbija će ukazati na činjenicu da je, i pored toga, jedan od lidera na Balkanu kada je reč o učešću u mirovnim misijama, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

"Srbija je sedma zemlja u Evropi i 45. na svetu po učešću u mirovnim misijama. I tu se vidi naša ozbiljnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i posvećenost mirovnim procesima u okviru Ujedinjenih nacija i Evropske unije", izjavila je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara.

Ona je dodala da će na Samitu razgovarati i o migrantskoj krizi tokom koje je kroz Srbiju prošlo, kako je rekla, više od milion migranata.

"I tu se Srbija pokazala kao jedan od lidera i najotvorenija zemlja našeg regiona i EU, kada je reč o pomoći tim ljudima, a da ne zatvori svoje granice", rekla je Brnabić.

Predsednica vlade je naglasila da je Srbija uspela i da, zajedničkim akcijama Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije, zaštiti građane naše zemlje.

"Sprečili smo oko 22.000 ilegalnih migranata da uđu u Srbiju. Uspeli smo da zaštitimo našu zemlju i ponašali smo se odgovorno", rekla je Brnabić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.