Brnabić: Odbijeno izručenje Morine politička odluka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2019, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Odbijeno izručenje Morine politička odluka

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Skoplju da je odbijanje makedonskih vlasti da izruče Srbiji Tomora Morinu pre svega politička odluka.

"Za nas je to politička odluka koja se direktno meša u pravo", rekla je Brnabić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevim.

Na pitanje Tanjuga da li je bilo reči o izručenju Morine na sastanku sa makedonskim kolegom, Brnabić je rekla da potpuno otvoreno pričaju o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svim temama a da je pitanje izručenja Morine pitanje sudstva.

Navela je da ne misli da Zaev može bilo kako da utiče na to jer, kaže, ni ona u Srbiji ne može da utiče na odluke suda.

Na isto je pitanje Zaev odgovorio da je to odluka pravosudnih organa i da se takve odluke donose van svakog političkog uticaja.

Potpisana tri sporazuma sa Severnom Makedonijom

Predstavnici vlada Srbije i Severne Makedonije potpisali su danas tri sporazuma, tokom zvanične posete premijerke  Brnabić.

Potpisani su sporazumi o uzajamnom priznavanju odobrena ovlašćenih privrednih subjekata za sigurnost i bezbednost, kao i o fitosanitarnoj saradnji.

Takođe, potpisan je i Sporazum o uzajamnom priznavanju kvalifikovanih usluga od poverenja koji se pružaju u Republici Srbiji i Republici Severnoj Makedoniji.

U delegaciji Srbije koju je predvodila Brnabić, bili su i ministar trgovine, turima i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, kao i zamenik direktora Uprave carina Veseli Milošević.

Brnabić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Zaevim rekla da će ti sporazumi obezbediti na najkonkretniji način da se poveća naša robna razmena, ali i razmena elektronskih usluga.

Ona je rekla da očekuje da će saradnja sa Severnom Makedonijom u oblasti digitalizacije i IT sektora predstavljati najbolju šansu da se poveća konkurentnost, obezbede veće plate i zadrže mladi u regionu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabić: Odbijeno izručenje Morine je politička odluka; Zaev: To je odluka suda

Izvor: RTV Pink, 26.Avg.2019

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Skoplju da je odbijanje makedonskih vlasti da izruče Srbiji Tomora Morinu pre svega politička odluka.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.