Borba protiv trgovine ljudima samo kad EU uslovljava

Izvor: EurActiv Srbija, 18.Okt.2012, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba protiv trgovine ljudima samo kad EU uslovljava

U zemljama regiona četiri od 1.000 osoba  žrtve su radne eksploatacije, a za rešavanje tog velikog problema potreban je visok stepen političke volje koja u Srbiji varira, ocenili su 18. oktobra predstavnici nevladine organizacija Astra. Povodom Evropskog dana borve protiv trgovine ljudima, Astra i OEBS pokrenuli su kampanju "Stop radnoj eksploataciji" čiji je cilj uspešnija prevencija i suzbijanje trgovine ljudima koja je u porastu. U zemljama Evropske unije 880.000 ljudi su žrtve >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << prinudnog rada, uključujući i prinudnu seksualnu eksploataciju, pokazuju procene Medjunarodne organizacije rada. Prema američkom Stejt departmentu, Srbija se od 2005. svrstava u grupu 2 na osnovu ispunjavanja standarda u borbi protiv trgovine ljudima. Grupa 3 znači da zemlja ne ispunjava ni minimum standarda.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Deca sve češće žrtve

Izvor: Danas, 18.Okt.2012

Broj dece koja su žrtve trgovine ljudima alarmantno se povećava, upozorila je juče Jelena Hrnjak iz nevladine organizacije Atina, povodom 18. oktobra, Evropskog dana protiv trgovine ljudima. Kako je navela za naš list, sistem podrške žrtvama trgovine ljudima u Srbiji je neusaglašen, tako da ne...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.