Izvor: B92, 07.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez lokalne uprave u Leskovcu

Leskovac -- Primer za to kakve posledice može imati izostanak formiranja organa uprave može biti slučaj Leskovca.

U tom gradu Skupština nije konstituisana ni četiri meseca posle lokalnih izbora. Sutra ističe rok za imenovanje direktora javnih preduzeća, pa je predsednik leskovačke opštine Vladan Marinković ponovo apelovao na predstavnike vlasti Srbije i optinske odbornike da deblokiraju rad lokalne samouprave i njenih službi i preduzeća.

Marinković je upozorio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da zbog činjenice da nije formirana opštinska skupština ni jedno javno preduzeće neće moći da funkcioniše. Trebalo je da odbornici do 31. januara usvoje programe rada tih preduzeća. Uz to, 37 direktora pomenutih firmi od danas je nazakonito na funkcijama jer im nisu produženi mandati, a na blokadu rada institucija upozorava se i zbog izostanka budžeta za 2007.

"Dva puta sam obaveštavao Vladu Srbije o situaciji u Leskovcu i tražio uvođenje privremenih mera, ali sam naišao na zid ćutanja", kaže Marinković, član Demokratske stranke.

Na lokalnim izborima u oktobru prošle godine najviše odborničkih mandata, od ukupno 75, osvojili su radikali i demokrate, ali Skupština nije konstituisana jer je osam odbornika iz koalicije Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Jedinstvene Srbije odbilo da da podršku bilo kojoj opciji.

Vlada još nije uvela privremene mere iako je to najavljeno još sredinom januara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.