Sreda, 07.02.2007.

11:33

Bez lokalne uprave u Leskovcu

Primer za to kakve posledice može imati izostanak formiranja organa uprave može biti slučaj Leskovca.

Izvor: B92

Default images

U tom gradu Skupština nije konstituisana ni četiri meseca posle lokalnih izbora. Sutra ističe rok za imenovanje direktora javnih preduzeća, pa je predsednik leskovačke opštine Vladan Marinković ponovo apelovao na predstavnike vlasti Srbije i optinske odbornike da deblokiraju rad lokalne samouprave i njenih službi i preduzeća.

Marinković je upozorio da zbog činjenice da nije formirana opštinska skupština ni jedno javno preduzeće neće moći da funkcioniše. Trebalo je da  odbornici do 31. januara usvoje programe rada tih preduzeća. Uz to, 37 direktora pomenutih firmi od danas je nazakonito na funkcijama jer im nisu produženi mandati, a na blokadu rada institucija upozorava se i zbog izostanka budžeta za 2007.

"Dva puta sam obaveštavao Vladu Srbije o situaciji u Leskovcu i tražio uvođenje privremenih mera, ali sam naišao na zid ćutanja", kaže Marinković, član Demokratske stranke.

Na lokalnim izborima u oktobru prošle godine najviše odborničkih mandata, od ukupno 75, osvojili su radikali i demokrate, ali Skupština nije konstituisana jer je osam odbornika iz koalicije Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Jedinstvene Srbije odbilo da da podršku bilo kojoj opciji.

Vlada još nije uvela privremene mere iako je to najavljeno još sredinom januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: