Beograd na vodi budućnost Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2016, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Beograd na vodi budućnost Srbije"

Predsednik Vlade Srbije bišao je radove na projektu Beograd na vodi, i na desetom spratu "Kule A" istakao da radnici koji su angažovani na tom projektu grade budućnost Srbije i da će taj projekat biti obeležje za celu državu.

Vučić je naglasio da izgradnjom tog stambeno-poslovnog kompleksa, na kojem svaki dan radi oko 400-500 ljudi i koji će imati oko 12.000 kancelarija i oko 6.000 stambenih jedinica, Beograd menja svoje lice, pokreće građevinsku i turističku industriju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Ovo pomera zemlju unapred i pokazuje da Srbije može da radi mnogo više i ozbiljnije. Ovo je jedan od projekata koji će biti novo obeležje za celu našu zemlju", rekao je Vučić.

Premijer je dodao da je Srbija u oktobru ove godine imala, u proseku, za 13 odsto više domaćih i stranih turista nego prošle godine, kao i da u odnosu na 2013, kada je bilo 67 kategorisanih hotela, Beograd ove godine ima 94 hotela.

"To govori o većoj turističkoj ponudi i sve većim investicijama u turizam", rekao je Vučić, dodajući da su one porasle za oko 12,5 odsto.

Prema njegovim rečima turizam zavisi od ulaganja i pravljenja sadržaja koji su ljudima interesantni i zbog kojeg žele da dolaze u Beograd, a ne zbog toga da li imate ili nemate more.

"To je sve uslov da u narednom periodu obezbedimo rast značajno veći od tri odsto", rekao je Vučić.

On je dodao da očekuje da Srbija sačuva deficit pod kontrolom i poručio da će učiniti sve kako bi zemlja napredovala.

"Možda to neće biti onoliko brzo koliko bi svi želeli, ali da će ići na bolje i da ide na bolje, to možemo svakako", zaključio je Vučić.

Tužilac je nadležan za Savamalu

Vučić je upitan zašto tužilaštvo i dalje ćuti u vezi sa slučajem Savamala, a on sam izjavio da je u rušenje umešan vrh gradske vlasti, rekao da to i dalje misli, ali da on nije tužilac.

"To što sam rekao, ne znači da sam tužilac, i mislim kao što sam mislio", rekao je Vučić novinaru televizije Aldžazira, kojeg je zatim upitao da li je to katarska televizija.

Kad je dobio potvrdan odgovor, rekao da ne moraju da se sekiraju što "neki drugi Arapi" ulažu novac u Beograd.

"Nemojte da se sekirate, ovde je sve pod kontrolom. A čini mi se da je Katar davao pare u Srbiji nekom od predsedničkih kandidata", primetio je.

Katar je prijateljska zemlja Srbiji, dodao je i "zato ćemo im dati priliku da u nju ulažu koliko god žele".

"Samo nemojte da nam rušite poslove jer ih dajemo drugim zemljama iz zaliva. Moj je posao da radim za Srbiji, a ne za muslimansku braću ili neki panislamski pokret", poručio je Vučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆEVA PORUKA VOJNOM SINDIKATU: Protestujte koliko hoćete, para nema!

Izvor: Kurir, 11.Dec.2016

...Vučić je nakon obilaska gradilišta Beograda na vodi, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da su ti što sada protestuju mogli da biraju povećanje plate od pet odsto, ili jednokratnu isplatu od 20 ili 30 hiljada dinara, ali su hteli i jedno i drugo, što, dodao je, nije moguće.."Dobili su...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.