VUČIĆEVA PORUKA VOJNOM SINDIKATU: Protestujte koliko hoćete, para nema!
Foto: Zorana Jevtić

Premijer reagovao na današnji skup ispred Vlade Srbije

VUČIĆEVA PORUKA VOJNOM SINDIKATU: Protestujte koliko hoćete, para nema!

Društvo -

Neka protestuju koliko hoće, neka prete kontejnerima, bacanjem u reku, ali para nema više od onog što smo podelili, poručio je premijer Aleksandar Vučić vojnom i policijskom sindikatu koji su danas protestovali ispred zgrade vlade.

Vučić je nakon obilaska gradilišta Beograda na vodi, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da su ti što sada protestuju mogli da biraju povećanje plate od pet odsto, ili jednokratnu isplatu od 20 ili 30 hiljada dinara, ali su hteli i jedno i drugo, što, dodao je, nije moguće.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

"Dobili su pet odsto povećanje plata, ako vi imate da im isplatite, ako Amerikanci imaju, odlično. U sredu su razgovarali s ministrom i nisu se dogovorili. Sada mogu da prete vezivanjem, bacanjem u reku, kontejnerima, ali tih para nema, pet posto je više nego prošle godine", rekao je Vučić, primetivši da mu nije sasvim jasno zašto su se sada unervozili, a zatim dodao, "verovatno ima neki politički razlog".

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Ja, naprotiv, neću da popuštam, dodao je, moje je da čuvam novčanik građana Srbije i "ako im se ne sviđa neka izađu iz javne uprave i rade šta god da zarade više, s tim nemam nikakav problem".

(KURIR TV) SKUP U MINUT DO 12: Vojni i policijski sindikat protestuju ispred Vlade

Vojni i policijski sindikati održali su danas u pet do 12 protest ispred zgrade vlade čime su, kako su naveli, želeli da ukažu na probleme pripadnika snaga bezbednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track