Beograd ipak Vučiću

Izvor: Glas javnosti, 29.Maj.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd ipak Vučiću

Posle višednevnih pregovora i neizvesnosti SRS, DSS-NS i SPS-PUPS-JS, potpisali koalicioni sporazum o preuzimanju vlasti u Beogradu. Zamenik gradonačelnika biće Andreja Mladenović iz DSS-a, dok bi u fotelju čelnika prestoničke skupštine trebalo da se smesti Aleksandar Antić iz SPS-a. Gradski menadžer, najverovatnije, biće radikal Nemanja Šarović. Za funkciju glavnog gradskog arhitekte postoje tri kandidata, čija imena su još tajna.Detaljna raspodela resora biće regulisana naknadnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << aneksima

BEOGRAD - Aleksandar Vučić iz SRS-a, biće prvi čovek Beograda, a njegova desna ruka- portparol DSS-a Andreja Mladenović, dok bi u fotelju čelnika prestoničke skupštine trebalo da se smesti socijalista Aleksandar Antić, obelodanjeno je juče na svečanoj ceremoniji na „Kalemegdanskoj terasi“, gde su radikali, narodnjaci i socijalisti uz iće i piće, zvanično, potpisom na sporazum, overili preuzimanje Beograda.

Tačno u podne, baš kada je zvezda upekla nad prestonicom, a okupljena omladina stranaka novih saveznika s nestrpljenjem odbrojavala sekunde do „oslobađanja Beograda“, čelnici SRS-a, DSS-a, SPS-a i PUPS-a, seli su za sto da bi pred mnogobrojnim zvanicama i sedmom silom „udarili pečat“ na sporazum o formiranju gradske vlasti i „utvrdili principe i program za njeno funkcionisanje“.

Kandidat za gradonačelnika novoformirane koalicije, Aleksandar Vučić, okupljenima je saopštio da novoformirana alijansa „ima dovoljno snage, umeća i poštenja da Beograd pokrene napred za šta će imati podršku naroda“, te da će već danas obavestiti v.d. gradonačelnika Zorana Alimpića da imaju većinu ne bi li u zakonskom roku bila zakazana konstitutivna sednica Skupštine grada.

- U naredne četiri godine za Beograd ćemo uraditi dvostruko više nego što je prethodna vlast za duži period. Mnogi će biti iznenađeni koliko će stranih investicija stići u Beograd i to u prvih 15 dana i sa kim ćemo razgovarati o budućoj saradnji i investiranju u glavni grad- naglasio je on i dodao da se prilikom dogovora unutar koalicije nisu „delili feudi“ već „će svako moći sve da kontroliše“.

DSS NE BI IZ FOTELJA

Na pitanje zna li se pod čijom će palicom u naredne četiri godine biti koje gradsko preduzeće, Mladenović je izbegao odgovor, pravdajući se time „da ne bi bilo lepo da on o tome govori, kada kolege iz drugih partija nisu. Ipak, upitan koje bi od postojećih funkcija voleli da zadrže, portparol Koštuničine partije, odgovorio je : „Sve, naravno, ali je to nemoguće“.

GRUBJEŠIĆ: VLAST SE NE FORMIRA U KAFANI

Član predsedništva G17 plus Suzana Grubješić smatra da sporazum o formiranju vlasti u Beogradu mora da ide zajedno sa formiranjem republičke vlasti.

- Vlast u Beogradu se ne formira u kafani, a potpisani koalicioni sporazum predstavlja pokušaj SRS-a i koalicije DSS-NS da skrenu pažnju sa izbornog poraza na republičkom i pokrajini-izjavila je ona i dodala da G17 isključuje mogućnost formiranja vlade sa strankama oko SPS-a sve dok je na snazi sporazum o formiranju vlasti u Beogradu sa SRS i DSS-NS.

TIMOFEJEV ODLAZI

Upitan da li će rukovodstvo Studija B, po dolasku nove koalicije na čelo prestonice biti promenjeno, Vučić je odgovorio da „dosadašnja praksa nije poznavala ostajanje na funkcijama onih koje je prethodna postavila. Ipak, on je demantovao da će član SRS Elena Božić-Talijan biti novi direktor te televizije, iako je siguran da bi ona mogla da ispuni ta očekivanja.

DS: IMA NADE ZA BEOGRAD

DS smatra da nisu iscrpljene sve mogućnosti da Beograđani dobiju naprednu proevropsku vladu, rekla je juče portparol te stranke Jelena Trivan.

- Mogućnosti su velike i u narednim danima ćemo dobiti odgovor i na zahtev građana da dobiju vlast za kakvu su na prethodnim izborima glasali-rekla je ona i dodala da će koalicija radikala, socijalista i narodnjaka za Beograd, dokazati da ima većinu kada dovoljnim brojem mandata u gradskoj skupštini to i potvrdi.

SLEDI „SEČA KNEZOVA“

Više od 1.000 kadrova DS-a, gubitkom vlasti u Beogradu, moglo bi da ostane bez funkcija, a možda i bez posla. Budu li novi saveznici formirali i Vladu Srbije, taj broj mogao bi biti višestruko uvećan. Pogotovo što bi formiranje vlade DSS-NS-SRS-SPS-PUPS-JS značilo i formiranje vlasti u dve trećine opština u Srbiji.

Nova vlast, obećao je budući prvi čovek Beograda, „obračunaće se sa korupcijom i kriminalom“, a onima koji mu putem internet sajtova i foruma prete likvidacijom poručio da se ničega ne plaši, jer je do sada u životu postigao sve što je trebalo. On je pozvao dosadašnje gradske čelnike da „civilizovano i demokratski predaju vlast“.

A mada koalicioni sporazum koji su potpisali su predsednici gradskih odbora novog saveza - Nenad Komatina iz DSS-a, Milisav Petronijević iz SPS-a, Nemanja Šarović iz SRS-a i Tomislav Pavlović iz PUPS-a, ne sadrži detalje o kadrovskim rešenjima, koja će biti definisana naknadnim aneksima, čelnici tih partija obelodanili su da bi se u fotelji gradskog menadžera mogao naći upravo Šarović, te da za funkciju glavnog gradskog arhitekte postoje tri kandidata, čija imena nisu želeli da otkriju.

Kandidat za zamenika gradonačelnika Andreja Mladenović naglasio je da se „sporazum namerno potpisuje simbolično na tvrđavi, na ušću Save u Dunav“, te istakao da je DSS davala doprinos razvoju Beograda i da će tako nastaviti.

- Potpisivanje koalicionog sporazuma izuzetno je bitno za razvoj i napredak Beograda, i predstavlja dobar znak i za pregovore o vlasti na drugim nivoima-naglasio je on.

A pretendent za mesto čelnika gradske skupštine Aleksandar Antić naglasio je da je novoformirana koalicija „svesna ozbiljnosti situacije“ koja podrazumeva odgovornost i obećao da će“odgovoriti na kvalitetan način“.

-Znamo da će ključna vest biti da će za gradonačelnika Beograda biti izabran Vučić, ali podjednako je važno da naša koalicija ima tim stručnih i odgovornih ljudi. Znamo i da se jedan deo javnosti protivi ovakvoj koaliciji, ali treba da shvate da su ovako građani odlučili. Za nas je glasalo 500.000 glasača-rekao je on i dodao da Beograd „dobija poštenu i kvalitetnu vlast koja ima viziju razvoja grada“.

Nova koalicija, naglasio je, ima ozbiljan tim, kadrovske potencijale i nema trunke brige za budućnost Beograda, a SPS je svestan ozbiljnosti i odgovornosti koju „nije mogao da ne prihvati na svoja pleća“.

Upitan o mogućnosti raskida potpisanog sporazuma za Beograd, ako se napravi drugačija koalicija na nivou republike, Antić je rekao: „Sporazum smo potpisali i rukovali se. Mi smo čestiti ljudi“.

PUPS je, kazao je Milan Krkobabić iz te stranke, odlučio da bude deo te koalicije jer je postignut dogovor da će biti uvažena njihova tri zahteva - besplatan gradski prevoz za starije od 65 godina, jednokratna materijalna pomoć najugroženijim Beograđanima i pomoć gerontološkim centrima.

Novi savez u budućem sazivu gradske skupštine imaće većinu i to sa 58 od ukupno 110 odbornika.

Inače, na pitanja hoće li ta koalicija biti formirana i na republičkom nivou, rečeno je da je to pitanje za lidere tog saveza, te da okupljeni predstavnici partija nisu ovlašćeni da razgovaraju o nečemu što je iznad njihovog nivoa.

E,BEOGRADE,BEOGRADE,PAO SI U RUKE JEDNOG BANDITA,LOSE TI SE PISE TVOJA SLAVA IZGLEDA....SAMO PROSLOST.

Коначно, ДОБРА ВЕСТ, ВЕСТ КОЈА РАДУЈЕ И БУДИ НАДУ.

Осам година су "демократе" користили Београд и ПОНИЖАВАЛИ и Београд и Србе у Београду.

Срби, иако битно већински народ, нису могли имати заступљено ћирилично писмо на "градској" ТВ што се зове Студио Б.

Студио Б је укинуо ћирилицу а да никада никоме нису дали образложење за тај срамни чин, да никада никоме нису одговорили на питање по коме основу су то урадили.

"Демократе" су схватиле да је демократија спровођење културног геноцида над Србима, провођење политичког насиља над Србима.

Први задатак нове власти Београда је да под ХИТНО врати ћирилицу и тако заштити Србе, макар само, од овога насиља. Они који би да укину и ћирилицу и Србе нека иду код својих газда по чијим инструкцијама и у чијим интересима су радили.

Моја апсолутно свака подршка новој власти.

Творци УКИДАЊА ЋИРИЛИЦЕ НА СТУДИЈУ Б МОРАЈУ БИТИ КАЖЊЕНИ, МОРАЈУ ОДГОВАРАТИ ЗА ТЕРОР НАД КУЛТУРОМ СРБА И НАД ПРАВИМА СРБА.

Свака вам част господине.Приметили сте оно што многима промиче.Мисија "Демократа" у Србији је и културни геноцит и затирање свега што чини идентитет овог народа.Растурање војске,затирање села,задуживање земље и грађана и на крају колапс српске породице,последње тврђаве из које се брани Србија.Мас медијом се људима испира мозак под високим притиском.Умоболни режисери шпанских и холивудских серија подучавају омладину сваком виду разврата.Ради се о људском талогу каквог не видех ни у једном другом народу.Најмањи допринос у борби против овога зла који нас је задесио је да волите и негујете свој језик и писмо,културу а учите и цените друге.Сваки цвет мирише на свој начин,а ми не погазимо косовске божуре.

Bravo brate i gospodine. Slazem se sa svakom tvojom reci.

Kaze Gospodja iz G-17 Plus da su beogradjani glasali za Evropsku opciju. Koliki je stepen bezobrazluka ovih bandi? Oni su formirali koaliciju od 5 (pet stranaka) i nemaju dovoljno mandata da formiraju gradsku vladu. Ovde 3 (Tri) stranke imaju dovoljno mandata. Beograd je spasen, jer da je takva fasiticka opcija dobila mandat osmogodisnja praksa bi dokrajcila i Beograd i Srbiju. Hvala, Bog se smilovao na uboge Srbe da izdajnicko-fasisticku , pljackasko-lopovsku falangu smeni sa vlasti. Sada se grceviti bore je znaju sta su radili. Nisu sva dokumenta spaljena, niti su sve svedoke poubijali. To je njihov metod. Vise je ubistava bilo za ovih tzv. "Demokratskih" godina nego za vreme ratnih godina. To je slika CIA placenika.

Sta je demokratija? Da li je to odluka vecine ili zakon manjine? Lista za proevropsku Srbiju nije uspela da napravi vecinu i sada pokusava da silom nametne svoju volju. Je li to za njih demokratija?

Kako i Zoran(moj prijatelj) kaze,tako je.Sad su nasi na vlasti i sluzice nam casti.Prvo sve izdajnike smeniti,lopove staviti u zatvor i eto slobodne Srbije i srecnijeg drustva.To nije neka mudrost,vec hrabrost da se to izvede.A radikali toga imaju i napretek.

Zao mi je Beograda, ali sta je tu je ... To je konachno prilika da se zaustavi megalomanski razvoj Bg-a koji se decenijama velikom brzinom razvijao, a sa druge strane kochio razvoj ostalih gradova. Sto kazu "dok jednom ne smrkne drugom ne svane" , a to je sansa i za druge velike gradove da ga stignu, a mozda u nekim stvarima i prestignu. Tu je sansa za Novi Sad, Nis i za moj Evropski Kragujevac... zivi bili pa videli.

Kada gospođa Suzana Grubješić, član predsedništva G17 plus, kaže da se vlast ne formira u kafani, onda to verovatno znači da se vlast formira sa kalašnjikovima u trezoru Narodne banke! Njeni partijski drugovi upravo su tako formirali vlast onog uzaludnog 5. Oktobra. Da su bili bolji ne bi sada Ivica Dačić bio jezičak na političkoj vagi niti bi radikali dobili moj Beograd!

Ko to kaze, ko to laze....da Srbija naucila nesto od proslosti? Stvarno uzivam kada vidim kako Srbija napreduje!

Ovi ZUTI su UPROPASTILI BEOGRAD za sledecih 10 godina. Negradnja mosta, godina utrosena na Nemanjinu, pola godine na sine na NB, posle pola godine na zeleznicki most (a to je moglo da se odradi zajedno), pola godine na tupave biciklisticke staze na NB (koje su mogle i da se ofarbaju, bez razbijanja trotoara)...sve u svemu STRASNO NESPOSOBNO UNISTAVANJE SAOBRACAJA BEOGRADA, sve na stetu Beogradjana. Kada krenem negde ne znam kada cu i da li cu stici na odrediste. Pri tome nisu obnovili Brankov most i Gazelu koje se jedva drze. Ako se sada sruse, optuzice ove nove koji nista jos ne mogu da urade.

Sa druge strane MNOGO SU SE NAKRALI I OTELI MITA ZA RASPRODAJU SRPSKE I BEOGRADSKE IMOVINE. MILIONE su oteli od Beogradjana, a nisu im dali makar 1 most, makar 1 obdaniste ...NISTA. Bogdanovic je OPLJACKAO BEOGRAD a jos ima zaludjenih koji glasaju za DS u Beogradu - STRASNO. DJILAS TAJKUN BI DOKOSURIO BEOGRAD I PRETVORIO BI GA U SVOJU PRIVATNU FIRMU.

OVAJ LOPOVLUK I JAVASLUK JE MORAO DA SE PLATI NA IZBORIMA I DEMOKRATSKA METLA MORA DA CISTI LOSE I POKVARENE POLITICARE.

Znaci ako si los - na izborima dobija ssut kartu i mars kuci - dolaze novi.

Sada cemo da vidimo ove nove da li su bolji.

Ja se iskreno nadam da jesu jer valjda vide kako su prosli ovi pre njih, jer se i njima to sprema ako budu nastavili njihovim stopama.

Ova vlas , kojoj vreme prolazi ima da odgovara pred svim mladima u Srbiji.Vreme komunistickog ucenja je unistilo nasu mladez.DS im godinama prica o nekoj utopiji , koja nigde u svetu ne postoji.Bajke su ono o cmeu DS prica vec godinama.Sada ste postali tipicna zapdna zemlja kapitalizma , gde je ljudi koji imaju previse ali i onih koji jedva priuste hleb i mleko i to vrlo tesko, gde je grejanje luksuz ,ci znace jedna kafa u lokalnom kaficu , ako tako moze i da se nazov ei i to samo ponekad .Mnogi mladi dodju u Ameriku , Australiju i Evropske zemlje kod svojih rodjaka i vec prvih nekoliko dana se razocaraju , jer vide svoje rodjake kako rade po 12 sati , samo da bi spojili kraj sa krajem.Vi svi zivite u zabludi a za to je kriva nasa medija i DS .Ceo svet puca po savovima .Onaj ko je psreman sve , ima za njega dobrog zivota i bogastva mnogo vise u Srbiji , nego na zapadu.Zapad je samo rad i samo rad a za zabavu se nema vise ni snage , ni novca , ni setanje po prijateljskim kucama.Da li je na vlasti u Beogradu Vucic ili bilo ko , nije vazno.I ja sam Beogradjanka , rodjena , kao i moja familija ali tek sada vidim , da sve najgore sto moze da se desi , to se desava po Beogradu.Beograd je postao leglo svega sto ne valja .Uvek sam ga zvalaeliznickom stanicom , gde sve i svasta dodje i prodje.I ja sam bila u tom drustuv , koje se stidelo narodne muzike , nasih pevaca ,a cak i nasih pisaca .Trebalo mi je da odem iz svoje zemlje i da shvatim koliko kod nas ima znanja , kulture a i istorije.Osecaji su kod nas prefin jeni a u drugim zemljama su osecaji suvisan teret i stalno osecate da imate rupu u dushi a nemate pojma sta je to i zasto se tako osecate.Mnogi prvo sto izgovore je , a sto se ne vratite.Kako da se vratimo , kada smo mukom skrpili i ovde kucicu ili stan i stvari a posebno sto su nam se deca ovde asimilara i nece nece tamo sto ne poznaju.Bila sam kuci pre 14 meseci i zacudila se kako se tamo zivi i pored ratova i muka.Niko mi nije hteo poverovati kako je na zapadu tesko, tako da sam ucutala shvativsi da ste svi vi ispranog mozga.Ova vlada vas drzi na zltnoj udici sa svojim nerealnim obecanjima.

Samo mala dopuna, demokratske snage su u Beogradu na vlasti od 1996!

Kradu i lazu i jedni i drugi. Ali evo zasto cu uvek svoj glas dati demokratama: (1) nisu ubijali politicke protivnike i likovali nad ubistvima i ubicama (Djindjic, Draskovic, Curuvija, Stambolic, Vujasinovic...). Sva ova ubistva su bila izvrsavana preko drzavnih institucija - DB-a i specijalnih jedinica, sto znaci da je to bio drzavni teror, a ne teror spontanih grupacija (2) nisu besramno i potpuno nehriscanski hvalili ubice i ponizavali porodice ubijenih (gotovo svi vodeci funkcioneri SRS-a su imali ovakve ispade) (3) nisu gusili medije (novcano, plenom imovine, ubistvima novinara) koji su govorili protiv njih kao sto su to radili SPS, JUL i SRS po Seseljevom zakonu o informisanju...(Zamislite samo sta bi bilo da je npr. 1998. godine postojao KURIR, i da je tada na ovako primitivan i vulgaran nacin napadao ondasnju vlast...vlasnik bi u najmanju ruku prosao kao Curuvija, zar ne?) (4) nisu preko drzavnih organa i kriminalnih grupa i klanova organizovali sverc narkotika, cigareta, benzina i time ostetili samu drzavu da bi se jedna grupa ljudi u vrhu vlasti enormno obogatila. (5) nisu se trudili da zemlju sto vise udalje od sveta i da je izoluju kako bi u zatvorenom getou mogao da cveta mrak, korupcija, medijsko nasilje, etiketiranje, monopolizam, drzavni teror...gotovo sve sto zelim sto pre da zaboravim. (6) nisu svesno sirili kic i sund i trovali mladez turbo-folkom i dizel-kulturom; mladima koji su zeleli nesto da naprave od svog zivota nisu ponudili mogucnost zaposljavanja - zato je na stotine hiljada mladih pobeglo odavde glavom bez obzira. Pitam se da li ti politicari koji su zarili i palili po Srbiji 90-ih, osecaju ikakav stid zbog svega ovoga?

Inace, Bosna, Krajina i Kosovo su neuspesi Miloseviceve i Seseljeve politike i mislim da je smesno sada Tadica optuzivati za bilo sta. Sta je on mogao da uradi sa stanjem koje je zatekao? Radikali osim velikih reci nemaju ama bas NIKAKAV plan kako povratiti Kosovo. Demokrate barem imaju viziju kuda ici dalje, i pokazali su izuzetnu hrabrost kada su potpisali SSP. Procitao sam i taj dokument (moze se naci na web sajtu Vlade Srbije) i uverio se da se tu Kosovo nigde ne spominje kao nezavisna drzava vec se spominje samo Rezolucija 1244. Tako da i Kostunicina prica pada u vodu. A inace, Kosovo je i bilo suvereni deo Srbije dok Milosevic nije stavio svoj potpis na Kumanovski sporazum. Od tada opet vidimo iseljavanje i izbeglicke kolone...

Osnivanje Haskog tribunala je svojevremeno podrzao i Milosevic, i upravo on je otvorio prvu kancelariju tog suda u Beogradu. Takodje, upravo on je i bio prvi koji je isporucio optuzene tom sudu (Erdemovica i Kremenovica, marta 1996.). Znaci, SRJ je ipak priznavala taj sud u to vreme, a onda kada je i garnitura nekadasnjih isporucivalaca dosla na red da se isporucuje - tada su odjednom poceli da ne priznaju taj sud! To je vrlo neozbiljno.

Ko se ovoga svega ne seca, ili je vrlo mlad, ili je vrlo zao.

Prijatelju ti bas i nisi informisan.

DS nije ubijao politicke protivnike niti likovao nad ubistvima?

Malo si se zeznuo. Gavrilovic je ubijen od strane DS-a i njihovog tadasnjeg DB-a... Siptar i Kum su klasicno likvidirani od istih. Likovali su samo tako kada su ubili 4 funkcionera SPO-a i cak se podsmevali Vuku zato sto je to pominjao na svakom mitingu. Likovali su kada su pokusali da ubiju Vuka u Budvi - plasirali price kako je sam to sebi uradio. Likovali su kada je umro Sloba i podsmevali se onim jadnim zaludjenim penzionerima koji su plakali i kukali na sahrani. Bilo je dosta sramotnih stvari, a u zadnje vreme su postali toliko bahati da je to stvarno neprevazidjeno. Jedini su krsili izbornu cutnju na najvisim nivoima. Ja sam od telekoma dobio SMS u izbornoj cutnji da glasam za njih, a poruka je bila bez broja - znaci poslata od strane servisa, a to ne moze bilo ko. u gradu su radili takve bahanalije i pokrali MILIONE, a Dinkic je otkrio nestale pare od pokradene devizne stednje i uzeo deo za cutanje da nikome ne otkrije gde su - tako je i bilo - sada niko ne zna sta je sa tim parama. Zloupotrebljavali su Skupstinu radi stranackih igara, a SKUPSTINA je najvisia institucija DEMOKRATIJE i njeno olicenje (za razliku od institucije Vlade). Pokrali su MILIONE u privatizaciji i zloupotrebili i sud kako bi zastitili Kolesara i Janusevica, kako se ne bi otkrili oni veci igraci - visi funkcioneri DS-a iza kojih je sigurno bio i Djindjic. Odzavali su redovne kontakte sa mafijom i tipovali im tajkune za deo para od otmice. Djindjic je odmah nakon 5. oktobra preuzeo lanac sverca cigareta od marka Milosevica i kada je to onaj Valjevac izjavio kod Marka Jankovica, novinar je umesto posete Djindjica na demanti na poziv, dobio OTKAZ iz Studia B.

Da ne nabrajam jos, ali ima toga koliko hoces.

Lopovluk u Parking servisu, namestanje kredita tastu za diskoteku od strane DS ministarke. Rasprodaja secerana Kosticu za 1 evro, bas pred odluku EU o dozvoli uvoza kontigenta secera iz Srbije po najvisim cenama (koje je Kostic posle zloupotrebio i preprodao im secer od trske i obrukao nas pre EU), namestanje poslova Cumetu, cije je preduzece radiklo puteve po Beogradu cak i dok je bio u zatvoru.... ima toga koliko hoces, a ti glasaj i dalje....

Ovo je sve dio rezultata demokratskih izbora u Srbiji. Srbija u kojoj postoje mnoge oprecne partije i koja je pod stalnim pritiskom inostranih sila mora malo vise da se brine o svojoj sudbini. Ne moze se kriviti, Tito, SSSR, SAD, kisno ljeto, zla sreca ili sta ti ja znam. Ako oko 60 % ljudi izadje na glasanje u ovakvim tmurnim politickim vremenima onda je krivica na nama samima.

Zelimo sistem u kom narod bira i odlucuje?Kako je ona moguce da imamo katastrofalnu izlaznost na izborima? Koje evropske zemlje zive u loju? Norvezani? Svedjani? Pogledajte njihove izbore. Kad im je najlosija izlaznost oni su negdje na 90%.

Sramota za nas i nasu nepunoljetnost u vladanju sopstvenom drzavom.

Zao mi je kad citam komentare pune mrznje prema sopstvenim sunarodnicima. Samo da se hapsi, da se sprovodi volja na silu, lajanje, mrznja.

Neko likovanje ljudi koji podrzavaju novu vladu Beograda. Ne razumijem zasto sada likuju?

Likovanje ostavite za 4 godine od sada. Da prvo vidimo sta mogu i znaju. Puno pricaju a da vidimo sta ce da naprave.

Radi Beograda se nadam da ce sve sto danas obecaju i da ostvare.

Zao mi je sto mi Srbi nigdje nismo dotakli dno , ali bas dno do kraja. Da konacno vlast izgubi, ali u svemu. To bi mnogo stvari promjenilo. U svakoj zemlji bi izbio gradjanski rat da se desio "5 oktobar" Znalo bi se ko je izgubio.

Niko danas ne pita Ruse sta je sa Belom Gardom i Carskom Krunom niti se pitaju u Spaniji gdje su Republikanci. Pisu knjige, prave filmove. Lijepo. Samo nema partija i oprecne politike.

Spanci prezivjeli fasizam u NATO-u i Evropi a Rusi prezivjeli komunizam i ponovo rastu. Samo mi jos uvijek dijelimo vlast izmedju porazenih i pobjednika.

Danas me vise i ne interesuje ko bi bio pobjednik SPS/SRS i ostali populisti ili kvazi demokrate. Samo da se jedni izbace iz politicke scene pa da barem krenemo iz mjesta.

Sa populistima u izolaciju i nove ratove te konacno neku krvavu revoluciju ili sa demokratama u neku mirnu revoluciju gdje bi mozda konacno osnovali prave demokratske partije koje nemaju skrivene racune i donatore.

Ovako tapkamo u mjestu a mrznja nema gjde da se odlije.

e beograde koliko ti trpis lopovluka svaka cas koliko si jak jer svaki od nji ima vise od 100kg a

Sad tek Beograd krece naprijed.Bravo Vucicu.

Umesto da nasa drzava ide ka EU, da se omoguci razvoj ekonomije, otvore nova radna mesta, poboljsa zivot gradjana i omoguci jedan normalan zivot u buducnosti, nasa zemlja se vraca 18 godina unazad. Prosto je neverovatno kako ljudi u danasnje vreme razmisljaju i dalje o ratu, proterivanju, i svemu ostalom sto je trebalo da bude za nama od 1999,2000. Ova vlada sa socijalistima, radikalima i ostalim predstavlja jedan veliki samar svim ljudima koji gledaju u buducnost, koji zele da imaju kvalitetno obrazovanje, mogucnost da pronadju adekvatan posao posle skolovanja i nekako se priblize svojim vrsnjacima u drugim normalnim drzavama. I prethodna vlast nije donela maltene nista pozitivnog ali to nije razlog da se nasa drzava vraca u proslost i dodje u situaciju da stagnira i da bude iskljucena iz svih mogucih pregovora i planova oko ulaska u EU. Ispred sebe imamo primere gde su Slovenija, Hrvatska, Rumunija, Bugarska, Madjarska i druge zemlje u okruzenju shvatili neke stvari mnogo brze od nas i otrgli se od komunizma na vreme i krenuli u buducnost. Samo je potrebno da neko podigne glavu i uvidi to. Bojim se da mi to nikada necemo da uradimo i da ce posledice osetiti mladje generacije koje dolaze. Pogledajte svoje najmladje i razmislite da li zelite da vasa deca budu u prilici da putuju gde god pozele, da imaju jedan normalan zivot kao i njihovi vrsanji u ovim zemljama, da priuste sebi sve sto vi niste mogli da im priustite iz raznoraznih razloga ili zelite da....( nastavite sami).

Beograd je najzad dobio rukovodstvo koje ce ga USMERITI ka "SEPTICKOJ JAMI" ???

A sta bi i drugo dosljaci rasuti po BEOGRADU i hteli , jer kako se ponasaju za njih i nije EVROPSKI BEOGRAD , vec neki Beograd poput AFRICKE PROVINCIJE/

SADA ce gospodin sa ustima poput "KOKOSIJE GUZE" pokazati koliko je sposoban i kadar da obecanja koja prosto "BLJUJE" iz tih usta dokaze i na DELU??

Menei je zao NAS pravih beogradjana , a za ove pridoslice , koje i ne znaju da se ponasaju u gradskoj sredini me i nije briga ? Ali mi Dorcolci, Cuburci , Cukaricani, Karaburci, Neimarci, Savamalci i da ih ne redjam vise dozivljava ce neprijatnosti , koje u zivotu nisu ni sanjali? Pitate se a zasto Dedinjce i Senjacane ne spominjem, pa oni i sami pripadaju ovoj NOVOJ garnituri vlasti Beograda , koju kao i predhodnu prestavljaju RESTLOVI-OTPADI KOMUNIZMA/

E, da je zivVrabac Jankovic , mozda bi se ponosio "KOKOSIJIM DUPETOM" ai sto bi se reklo "PUVAO SE" dorcolom , a mozda bi se i stideo???

Beogradjani(bez pridoslica), neka Vam je Bog u pomoci , a ja odo do sledeceg CENCA???

laky

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.