Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Maj.2020, 13:40

Bastać uputio RIK-u zahtev da izbori budu odloženi zbog korone

Predsednik beogradske opštine Stari grad i potpredsednik opozicione Stranke slobode i pravde Marko Bastać uputio je danas dopis Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) u kojoj je zatražio da izbori zakazani za 21. jun budu odloženi zbog opasnosti od širenja koronavirusa.

"Imajući u vidu činjenicu da pandemija virusa korona još traje, izražavamo veliku bojazan da je ugroženo zdravlje naših sugrađana samom činjenicom da su za 21. jun zakazani >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izbori na svim nivoima", naveo je Bastać u pismu RIK-u.

On je naveo da prema mišljenju domaćih i svetskih epidemiologa rizik od zaraze korona virusom i dalje postoji i da tehničke mogućnosti za održavanje izbornog procesa, kao i sam izborni dan, mogu da dovedu građane Srbije u ozbiljan rizik od zaraze.

Bastać je ocenio da izbori zakazani za 21. jun treba da budu održani najmanje šest meseci od trenutka kada Svetska zdravstvena organizacija objavi prestanak pandemije, imajući u vidu da su mere protiv širenja epidemije i dalje na snazi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Bastać uputio RIK-u zahtev da izbori budu odloženi zbog korone

Izvor: Beta, 11.Maj.2020

Predsednik beogradske opštine Stari grad i potpredsednik opozicione Stranke slobode i pravde Marko Bastać uputio je dopis Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) u kojoj je zatražio da izbori zakazani za 21. jun budu odloženi zbog opasnosti od širenja korona virusa."Imajući u vidu činjenicu da pandemija...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.