Bajčetinskom kentom na Tadićev triling

Izvor: TvojPortal.com, 21.Apr.2011, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajčetinskom kentom na Tadićev triling

Izvor: Tvoj portal   Iako se poslednjih dana ova rabota uglavnom poredi sa kultnim scenama Šojićevog premiranja iz "Bele lađe", asocijacije autora ovog teksta nešto su drugačije. Ovo, naime, mnogo više podseća na "poker filmove". Seljače pobeđuje na lokalnim turnirima, i pošto stekne početni kapital i samouverenost, kreće u Las Vegas uveren da će pokoriti svet. Ipak, on ne zna da pokvareni vlasnici kazina ne dozvoljavaju uspeh provincijalaca.


Naš pokeraš >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << dobro kreće i gomila žetone, neznajući da je njegova početnička sreća fingirana, baš kao i njegov sigurni poraz. Kamere su na njegovim rukama i protivnik lako čita njegov blef. Naš Bajčetinac se šepuri kao da ima fleš, ali oni znaju da je to samo raznolika kentica. Ova kentica, inače, osim kralja Tome, ima i svoju kraljicu. Doduše, gospođa Milanka je kraljica drugog kralja, ali dok se njenom kralju ne obezbedi imunitet za povratak u zemlju, i kralj Toma služi svrsi. Tu je i mladi pub, nervozni prestolonaslednik Vučić koji bi što pre na presto. Da ovaj neuspeli fleš bude potpun, tu je i Aca, crveni as, doduše zaboravljeni as, ali as je as. Kralj Toma, ne bi li svom crvenom asu obezbedio stranku, a svojoj koaliciji brojnost, obezbeđuje nekoliko crvenih zastava koje se lako razlikuju u masi od ostalih, a nama ulivaju spokoj: "Dobro je, sada je i Vulin tu". Da postojanje ove stranke bude nesumnjivo, obezbeđena su i dva transparenta na kojima je odštampano: "Pokret socijalista". Harizmatični spin-doktor Vučić je ispod jednog dopisao "Vršac", a ispod drugog "Požarevac", i tako nas potpuno ubedio da Vulinova stranka funkcioniše širom Srbije. Naravno, desetka je Velja, svako kome padne na pamet da ga ponovo uvede u parament zaslužuje čistu desetku. Tadić dobija izveštaj od svojih skrivenih kamera i potpuno je bezbrižan. On ima svoja tri medijska asa koja će lagano nadjačati ovu kentu.

U čemu je zapravo problem, naš bajčetinski pokeraš je pre dve i po godine odneo veoma važnu pobedu u svom životu zahvaljujući ovim asovima. Oni su mu pozajmili sve resurse, elektronske i štampane, sve svoje analitičare, učinili su da Srbija jednodušno kaže: "ua babe, ne kunite više ovog čestitog čoveka!" I ređale su se potom pobeda za pobedom, Toma u Briselu, Toma u Vašingtonu, Toma najveći evropejac u Srbiji... Umiven, upeglan, sa evro kravatom, približio se onome što je drugim nosiocima Šešeljevog bedža bilo potpuno nezamislivo - vlasti! Ali, avaj, asovi Krsić, Šaper i Đilas ipak imaju svog kralja. Ova se priča neće završiti tako što će vlast pokleknuti i poljubiti gandijevski obamrlu šaku gospodina Nikolića, a potom raspisati izbore. Predsednika Tadića ne pogađa previše gladna konkurencija. A i zašto bi, kada dobro podnosi to što mu gladuje sedam miliona podanika, što bi ga ovaj slučaj posebno uzbuđivao. Sada isti mediji i analitičari ismejavaju gospodina Tomu, njegovi prijatelji iz EU ga pozivaju da prekine sa štrajkom, a patrijarh kaže da to nije hrišćanski. E, sada možemo da se vratimo na Šojića, jer šta čovek drugo posle svega da zavapi nego: "pokrađen sam"!

Neugodna situacija, i nesumnjivo velika politička šteta. Osim, ako Toma ne uspe da umre u Petak i u Nedelju vaskrsne kao gospodar Srbije, ko zna, možda će i moći ako u to dovoljno veruje. Ili je ipak neverni Toma...

politikasnsTadićToma Nikolićpokeršojićpoker tadićapoker tome nikolića

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.