Bajatović: Svaka naša aktivnost biće obojena u crveno

Izvor: Blic, 19.Apr.2016, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović: Svaka naša aktivnost biće obojena u crveno

Predsednik Pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović najavio je danas da ta stranka neće praviti mnogo kompromisa i da će svaka njihova aktivnost biti obojena crveno.

- Bićemo prepoznatljivi u zalaganjima za socijalnu pravdu, za ekonomski razvoj, za kvalitetnije zdravstvene usluge i kvalitetnije obrazovanje – najavio je Bajatović na današnjoj konferenciji za novinare.

On je ponovio da samo privredni rast obezbeđuje i kvalitetnije zdravstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i obrazovanje i cilj socijalista da svi pametni mogu da se školuju, a svi bolesni da se leče. Kako je rekao, Srbiji je potrebna reindustrijalizacija i orijentacija preduzeća na izvoz.

- Sve mere koje u cilju ekonomskog razvoja i rasta privrede, što povećava društveni bruto proizvod, možemo da uradimo sami u Srbiji i za dve godine da društveni bruto proizvod povećamo sa 35 na 55 milijardi evra. Taj rast jeste uslov da zažive levičarske ideje. Segment fiskalizacije se završava, ali sada je potreban rast i država mora biti finansijer - istakao je Bajatović.

Novinarima su se obratili i visoki funkconeri Pokreta socijalista iz novosadskog odbora koji su prešli u SPS – Dragomir Mihailović,sekretar Izvršnog i Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista, Saša Šobot, potpredsednik Gradskog odbora u Novom Sadu, Predrag Stupar, potpredsednik Gradskog odbora i Branislav Božić, bivši sekretar Gradskog odbora Pokreta socijalista u Novom Sadu. Oni su kao razlog prelaska naveli neslaganje sa politikom Pokreta socijalista poslednjih meseci i izrazili zadovoljstvo što će njihove socijalističke ideje bolje plasirati u SPS-u.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.