BRNABIĆ U BRISELU Razlog za ulazak u EU nije novac, već reforme

Izvor: Blic, 10.Okt.2017, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRNABIĆ U BRISELU "Razlog za ulazak u EU nije novac, već reforme"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da u Evropskom parlamentu da Vlada želi da uspešno sprovede reforme kako bi Srbija postala ravnopravna članica Evropske unije.

Brnabić je na sednici Odbora za spoljnu politiku Evropskog parlamenta rekla da su makroekonomska stabilnost, reforma javne administracije i vladavina prava stubovi dugoročnog razvoja Srbije, ali i neophodni za ulazak zemlje u EU.

Ona je navela da Srbija želi da uđe u EU i da je jedan od razloga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zašto je prošle godine ušla u vladu, zato što je tadašnji premijer Aleksandar Vučić naveo prave razloge za evrointegracije - ne zato što u EU ima novca, već zato što su reforme važne za srpske građane i kompanije.

- Kada budemo spremni da udjemo u EU i kada EU bude spremna da nas primi, želimo da budemo ravnopravna članica EU - rekla je Brnabić i dodala da Srbija ne želi da uđe u Uniju kao "hroma članica", već želi da završi svoj posao.

Ona je rekla da ako Srbija ne obezbedi nova radna mesta i ne bude uspešna u reformama, čak i da uđe u EU, Unija joj neće doneti bolji život.

"Zadovoljna rezultatima u prvih 100 dana"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Briselu da je zadovoljna onim što je Vlada uradila u prvih 100 dana.

- Srećna sam šta smo uradili u prvih 100 dana - rekla je Brnabić na sednici Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta.

Brnabić je navela da je Vlada Srbije posvećena učlanjenju u EU, pre svega sprovođenju reformi ne zbog ulaska u EU, već zato da bi Srbija bila bolje mesto za život.

- Počeli smo u teškim okolnostima, suočeni sa štrajkovima, ali kad smo to rešili kao tim mogli smo da nastavimo rad prethodne vlade koju je vodio Aleksandar Vučić. Posle toga, mogu reći da smo imali uspešnih sto dana - rekla je Brnabić koja boravi u dvodnevnoj poseti Briselu.

Ona će tamo imati odvojene sastanke sa najvišim zvaničnicima Evropske unije.

Premijerka Brnabić će svoju prvu zvaničnu posetu Briselu početi sastankom sa predsedavajućim AFET-a i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, a zatim sa predsedavajućim političke grupe "Evropska narodna partija" u EP Manfredom Veberom, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Nakon toga planirano je obraćanje na sednici AFET-a, a potom sastanak sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

U sredu, 11. oktobra, predsednica Vlade Srbije sastaće se sa predsednikom Evropskog parlamenta Antonijom Tajanijem, a zatim sa komesarkom za regionalnu politiku EU Korinom Kretu.

Posetu Briselu premijerka Brnabić završiće odvojenim sastancima sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom i visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREMIJERKA U BRISELU Brnabić: Razlog za ulazak u EU nije novac, već reforme; Mekalister: Srbija je važna za EU

Izvor: Blic, 10.Okt.2017

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da u Evropskom parlamentu da Vlada želi da uspešno sprovede reforme kako bi Srbija postala ravnopravna članica Evropske unije...Brnabić je na sednici Odbora za spoljnu politiku Evropskog parlamenta rekla da su makroekonomska stabilnost, reforma javne administracije...

Nastavak na Blic...

Brnabić: U Srbiji nema objektivnog novinarstva

Izvor: N1 televizija, 10.Okt.2017

Predsednica srpske vlade Ana Brnabić je danas u Evropskom parlamentu u Briselu izjavila da ne smatra da u Srbiji nema istraživačkog novinarstva, ali da "nema objektivnog novinarstva, jer je jako malo objektivnih novinara"...Ana Brnabić je u raspravi u Spoljnopolitičkom odboru EP i na poruke nekih...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.