BEOGRAD KONSTUKTIVAN, PRIŠTINA OTEŽE

Izvor: Kurir, 07.Feb.2012, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEOGRAD KONSTUKTIVAN, PRIŠTINA OTEŽE

Dobro je da cela međunarodna zajednica sada vidi da je Srbija dala nova rešenja i nove predloge, rekao je Borislav Stefanović

BEOGRAD - Šef beogradskog pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da je Beograd konstruktivan, da instistira na nastavku dijaloga i daje nova rešenja i predloge, a da Priština oteže pregovore.

"Mi ne želimo da čekamo zadnji momenat (za postizanje dogovora) i dobro je da cela međunarodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zajednica sada vidi da je Srbija vrlo konstruktivna, da je dala nova rešenja i nove predloge. U suštini, nismo mi ti koji su u ovoj situaciji strana koja oteže pregovore ili postizanje rešenja već je to pre svega Priština", rekao je Stefanović.

On je izrazio očekivanje da će u narednom periodu ovakav pristup beogradskog tima dati vrlo konkretne i dobre rezultate.

Stefanović je dodao da još nije određen datum nastavka pregovora, da se na tome radi i da je naš tim u stalnim konsultacijama sa međunarodnom zajednicom koja razgovara sa Prištinom i dodao da se nada da će svi ti napori dati rezultat u približavanju stavova dve strane.

"Naše pozicije su jasne i one se neće promeniti naročito oko upotrebe Rezolucije 1244. Ima tu više opcija, više predloga i mahom su to predlozi naše strane", kazao je šef beogradskog tima i dodao da će javnost odmah, ako bude određen datum nastavka pregovora, o tome biti obaveštena.

Stefanović nije želeo da komentariše pisanje prištinskih medija o raznim modalitetima i predlozima predstavljanja Kosova.

"Spekulacije u svakom slučaju ne treba komentarisati i u to ulaziti zato što su deo i medijskog i političkog postojanja Prištine", komentar je Stefanovića.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.