Izvor: Blic, 19.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki kongres će razmatrati rezoluciju o Kosovu

Spoljnopolitičkom odboru Predstavničkog doma američkog Kongresa podnet je na razmatranje predlog rezolucije kojom se od Bele kuće traži da priznaju nezavisnost Kosova, objavljeno je na zvaničnom sajtu Kongresa SAD.

Tekst je isti kao i u rezoluciji koju je ranije u američkom Senatu podneo senator Džozef Liberman. U predloženoj rezoluciji se u ime Predstavničkog doma "izražava mišljenje da bi SAD trebalo da podrže nazavisnost Kosova u skladu sa njegovim sadašnjim granicama".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- U odsustvu blagovremene akcije Saveta bezbednosti UN, SAD treba da budu spremne da u saradnji sa drugim slično orijentisanim demokratijama diplomatski priznaju Kosovo kao nezavisnu državu i sa njim uspostave pune diplomatske odnose - navedeno je u rezoluciji.

Rezoluciju, koja je Predstavničkom domu predložena 17. aprila, podneo je kongresmen Demokratske stranke iz Njujorka Eliot Engel, a potpisalo ju je još 12 kongresmena. Dokument su podržali kongresmeni republikanci i demokrate, i to Vito Fosela, Piter King, Karolin Maloni, Džozef Krauli, Džon Hol i Džerold Nadler, svi iz Njujorka, Šeli Berkli iz Nevade, Stiven Kirk iz Ilinoja, Džon Olver iz Masačusetsa, Dana Rorbaher iz Kalifornije, Robert Veksler iz Floride i Erl Pomeroj iz Severne Dakote.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.