Alarmantno stanje na Karibima! Dačić moli Španiju: Ukrcajte Srbe na avion i evakuišite ih!

Izvor: BKTV News, 13.Sep.2017, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alarmantno stanje na Karibima! Dačić moli Španiju: Ukrcajte Srbe na avion i evakuišite ih!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da su Španci obećali da će njihov avion ukrcati i naše građane koji su na ostrvu Sveti Martin, kao i da je u toku komunikacija sa njihovim organima zaduženim za evakuaciju.

Na ostrvu Sveti Martin na Karibima trenutno je alarmantno stanje. I turisti i lokalno stanovništvo su u nezavidnoj situaciji koja je nastala posle uragana Irma.

Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je za Telegraf rekao da srpska vlada čini sve što je u njenoj moći da pomogne našim građanima na Svetom Martinu.

Prema njegovim rečima, pomoć bi mogla da stigne od Španije.

"Da budemo precizni, ne šalju oni avion zbog naših građana, nego zbog svojih, ali je naše Ministarstvo zamolilo da ukrcaju i naše - navodi on.

FOTO: Tanjug

Uragan je opustošio ostrva širom Kariba ostavljajuci iza sebe samo ruševine.

Gupa od oko 50 državljana Srbije nalazi se na ostrvu Sveti Martin, koje je pogodio uragan Irma.

Među njima su i bebe mlađe od pet meseci i čekaju evakuaciju.

Kako je za B92.net rekao Radivoje Mitrović, jedan od Srba koji se nalaze na ostrvu, uragan je potpuno uništio ostrvo, nema struje i ponestaje zaliha vode.

“Vode imamo u paketima, ali je pitanje trenutka kada će ona ponestati, ništa se ne dešava, prodavnice se ne otvaraju...“, rekao je on.

Dodaje i da se evakuišu samo druge nacije.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Dačić: Srbe sa ostrva spasiće Španci

Izvor: Mondo, 13.Sep.2017

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da su Španci obećali da će njihov avion ukrcati i naše građane koji su na ostrvu Sveti Martin, kao i da je u toku komunikacija sa njihovim organima zaduženim za evakuaciju...Foto: youtube/screenshot..Na ostrvu Sveti Martin na Karibima trenutno...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.