AKTUELNO: Potvrđena nova 247 slučaja korona virusa, preminule tri osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2020, 06:37

AKTUELNO: Potvrđena nova 247 slučaja korona virusa, preminule tri osobe

U Srbiji su u poslednja 24 sata preminule tri osobe od virusa kovid-19 što je najmanji broj od kraja juna, a smanjuje se i broj pacijenata na respiratorima i sada ih je 78, objavljeno je danas na sajtu covid-19.rs. U istom periodu potvrđeno je novih 247 slučajeva virusa, čime je ukupan broj obolelih od početka epidemije porastao na 28.998, dok je preminula 661 osoba. Testirano je 9.100 osoba, ukupno 780.097 koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

16.03 - Prisustvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << virusa potvrđeno kod 219 korisnika i 83 zaposlena domova i socijalnih ustanova

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je danas da je zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno prisustvo korona virusa kod 219 korisnika i 83 zaposlena.

15.55 - Zlatiborski okrug: Još 22 obolelih od kovida-19

U poslednja 24 sata u Zlatiborskom okrugu potvrđeno je 22 novoobolelih od kovida-19, saopštio je danas užički Zavod za javno zdravlje.

Prijepolje ima šest novih slučajeva, Bajina Bašta, Priboj i Užice po četiri, Čajetina dva, a Nova Varoš i Kosjerić po jedan.

13.45 - U novopazarskoj bolnici 17 pacijenata, niko na respiratoru

U Opštoj bolnici u Novom Pazaru trenutno ima 17 pacijenata zaraženih virusom korona, a niko od njih nije na respiratoru, izjavio je koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek, dodajući da očekuje da će u narednih deset dana ova bolnica potpuno izaći iz kovid sistema.

Podsetio je da su juče bila puna dva meseca teške borbe, kada su novopazarsku bolnicu zvali "srpski Vuhan".

11.15 - Lončar u Kragujevcu: Zdravstveni radnici su naši junaci

U Kragujevcu je danas održan prijem za zdravstvene radnike iz tog grada, Novog Pazara, Kraljeva i Čačka kojima je ministar zdravlja Zlatibor Lončar zahvalio na svemu što čine u borbi protiv epidemije korona virusa i naveo da u Srbiji trenutno ima oko 8. 000 aktivnih slučajeva, od kojih je oko 2. 000 na bolničkom lečenju, a među njima je trenutno 364 zaražena zdravstvena radnika od kojih je 28 hospitalitzovano.

To je, dodao je, manje nego početkom prošle nedelje kada je više od 600 zdravstvenih radnika bilo pozitivno i mnogo više njih bilo na bolničkom lečenju.

12.43 - U srpskim sredinama na Kosovu testirano 60, pozitivno pet

U srpskim sredinama na Kosovu registrovano je pet novih slučajeva virusa korona od 60 testiranih, još 34 osobe su izlečene, saopštila je epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Severnoj Mitrovici, Desanka Novaković.

Novooboleli su registrovani u Severnoj Mitrovici , Leposaviću, Zubinom Potoku, Gnjilanu i Štrpcu, prenosi KoSSev.

11.35 - Jedno dete obolelo od kovid-19 na lečenju u Dečijoj bolnici

Od početka situacije sa koronavirusom do danas, u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu hospitalizovano ukupno 27 dece, dok je trenutno na lečenju jedno dete obolelo od kovida-19.

Direktorka Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, dr Jelena Antić, je izjavila da je u toku prvog talasa lečeno 11 dece koji su bili nešto starijeg uzrasta nego 16 dece koja su lečena tokom drugog talasa.

07.41 - Institut za javno zdravlje u Kragujevcu dobio novi pi-si-ar aparat

U Kragujevcu analize na kovid-19 nisu rađene mesec dana, jer je pi-si-ar aparat bio na remontu. Sada ponovo radi, a Institut za javno zdravlje ovog grada dobio je iz donacija još jedan aparat.

Drugi apparat je donacija kineske firme "Jang Feng" koja posluje u Kragujevcu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.