DR DARIJA RAZJASNILA SVE NEDOUMICE: Evo još KOLIKO DUGO ćemo nositi MASKE

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2020, 12:29

DR DARIJA RAZJASNILA SVE NEDOUMICE: Evo još KOLIKO DUGO ćemo nositi MASKE

Beleži se pad broja zaraženih, ali novi brojevi su i dalje visoki

Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je da se situacija stabilizuje na području čitave zemlje, a da su dobri brojevi rezultat poštovanja preventivnih mera.

- Ne sme biti opuštenja, a maske ćemo nositi duži vremenski period - istakla je Kisić Tepavčević.

Ukazujući da je epidemiološka situacija sve povoljnija, ona je istakla da ne sme biti opuštanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer je svakog dana "značajan" broj testiranih pozitivan na korona virus.

- Imamo manji pritisak na zdravstveni sistem, ali je gotovo 9.000 ljudi sa aktivnom infekcijom u Srbiji, četiri petine je u kućnoj izolaciji, ali to je značajan broj koji nam kaže koji su to potencijalni rezervoari zaraze koji mogu da šire infekciju - upozorila je Kisić Tepavčević.

Prema njenim rečima, moramo svi da se ponašamo kao da prenosimo infekciju. Ona je navela da se i u Beogradu i Novom Sadu beleži pad broja zaraženih, ali da su novi brojevi i dalje visoki i dodala da se povećava broj zaraženih u Kikindi, gde se prati epidemiološka situacija.

- Maske ćemo nositi duži vremenski period, na to treba da budemo spremni, da to postane deo naše rutine jer spasava živote - istakla je Kisić Tepavčević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.