Izvor: B92, 04.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

4 srpske partije u Skupštini Kosova

Čaglavica -- Četiri od šest srpskih stranaka koje su učestvovale na parlamentarnim izborima na Kosovu, potpisale su koalicioni sporazum.

Sporazum su potpisale Srpska demokratska stranka Kosova i Metohije Slaviše Petkovića, Srpska kosovsko-metohijska stranka Dragiše Mirića, Srpska narodna stranka Mihajla Šćepanovića i Savez nezavisnih socijaldemokrata Kosova i Metohije Nebojše Živića.

Njima je pripalo šest od 10 rezervisanih mesta, na osnovu ustavnog okvira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pokrajinskom parlamentu.

Lider SDS-a Slaviša Petković, koji je i bivši ministar u Vladi Kosova, izjavio je novinarima u Medija centru u Čaglavici da je čuo za izjavu Demokratske partije Kosova Hašima Tačija da se srpskoj zajednici ponudi mesto potpredsednika Vlade Kosova, ali je dodao da novoformirana koalicija još nije dobila konkretnu ponudu.

Rekao je da je koalicija otvorena za saradnju sa svima, pa i sa zvaničnim Beogradom, od koga nisu dobili ni čestitku za ulazak u parlament.

Današnjoj konferenciji za štampu nisu prisustvovali predstavnici Saveza nezevisnih socijaldemokrata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.