Министарство за КиМ укидају због Чеде!

Izvor: TvojPortal.com, 13.Feb.2012, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Министарство за КиМ укидају због Чеде!

/вести онлине/ Три највеће српске светиње - Косово и Метохија, спорт и омладина - у будућој влади Србије неће имати ресоре који ће бринути о њима! Или Чеда или Косово - одлучите сами на изборима. Челни људи владајуће коалиције већ сад разматрају да у будућој влади (уверени су да >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << ће је поново формирати) укину министарства за Косово и Метохију и спорт и омладину! Укидање Министарства за КиМ биће и уступак Чедомиру Јовановићу да његов ЛДП уђе у нову владу јер је процена да без његове подршке актуелна владајућа већина неће моћи и убудуће да влада.


Како пише београдски “Ало!“, у плану је да се ресор Косова припоји државној управи и локалној самоуправи. Већ сад је извесно да актуелни министар за КиМ Горан Богдановић неће водити тај сектор јер је пала одлука и да се на челну позицију постави функционер који није пореклом са Косова.

- Врх ДС-а је уз прећутно одобравање осталих коалиционих партнера недавно разматрао опцију да уколико поново дођу на власт након мајских избора, смање број министарстава. Иако је Косово тренутно горући државни проблем, већ дуже време могу се чути примедбе да је непотребно и неуобичајено да цела покрајина буде засебан ресор. За сада је готово сигурно да следећа влада са демократама на челу неће имати Министарство за Косово. Због озбиљних финасијских малверзација које су везане за север покрајине, донета је и одлука да се руковођење новоформираним сектором повери особи која није била на челним позицијама у институцијама на северу нити је пореклом с Косова. Једноставно, у те финансијске токове се мора увести ред - рекао је извор листа “Ало!“ из врха ДС-а.
Опсирније

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.