Мали: Избори за Београд најважнији до сада

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Mar.2024, 12:30

Мали: Избори за Београд најважнији до сада

Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да су предстојећи београдски избори, према његовом мишљењу, вероватно најважнији избори у скорашњој историји Србије, јер је, како је рекао, веома важно у ком смеру ће се Београд развијати и на који начин грађани Београда виде даљи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << развој свог града, али и земље. Фото: Танјуг/Немања Јовановић Како је рекао на ТВ Прва, посебно важно је да постоји јединство руководства на нивоу локалне самоуправе и Републике, јер, каже он, другачије не може.
„Дакле, ми заједно радимо, заједно решавамо проблеме, заједно се бавимо и улажемо у све те велике пројекте које значе за све локалне самоуправе, за целу Србију, не само за град Београд. Замислите само како би изгледало ако не постоји комуникација између руководства града Београда и владе Републике Србије. Нема раста, нема пројеката, нема напретка за Београд“, поручио је Мали.
Додао је да је веома важно да покажемо јединство и слогу и да постоји вертикална интегрисаност, сарадња и заједништво између града Београда и Републике Србије у смислу пројеката и да само тако можемо да идемо напред.
„Ја сам сигуран да ће бирачи то препознати, као што су већ препознали нашу политику и да ћемо остворити и бољи резултат него на претходним изборима“, рекао је Мали. Говорећи о опозицији, Мали је рекао да немају полититику нити програма осим речи мржње према Вучићу и његовој породици, као и да грађани Београда од њих нису могли да чују ништа корисно у кампањи.
„Њихова је жеља само да Драган Ђилас дође на власт, да како год знају и имају, упркос већинској вољи народа и грађана Србије и грађана Београда, који их неће и који их не желе. Њима треба неко други да их доведе на власт. Рекао сам, само из њихових ситно-сопственичких интереса, поготово Драгана Ђиласа“, поручио је Мали.
Он сматра да би било добро да се избори одрже што пре. „Добра одлука је та идемо поново на београдске изборе, ајмо поново да се измеримо, да видимо како ће и шта ће рећи грађани. Излазимо опет са конкретним програмима, причали смо о ЕXПО, Србија – Скок у будућност 2027. Ми ћемо причати и у овој кампањи о конкретним проблемима грађана, о томе како ћемо их решавати, како ће цела Србија, како ће Београд ићи напред“, рекао је Мали.
Додао је да ће у кампањи СНС причати и о улагањима у инфраструктуру, у канализационе мреже, здравство, образовање, вртиће, уређивање паркова и све друго што је важно за свакодневни живот Београђана. На питање о забрани платног промета у динарима на КиМ, Мали је рекао да се труде из дана у дан да пронађу решење и реше проблем који је Аљбин Курти изазвао.
„То јесте велики проблем за наше грађане на територији КиМ, али ми нећемо одустати од тога да нађемо решење. Морамо да омогућимо нормалан живот тих грађана тамо, али то је само један део притисака које видите“, поручио је Мали. Како је рекао, ситуација у свету се мења и Србија се суочава са много изазова, од КиМ, регионалних изазова, до притисака које су везане за конфликт у Украјини и за санкције према Русији.
„Оно што је нама данас потребно, као никада више и никада пре, је јединство, слога, дакле да сачувамо нашу Србију као самосталну, као независну, као суверену државу, а са друге стране, да учинимо све да и даље растемо и да грађани свој животни стандард поправљају из године у годину“, поручио је министар.
Mali: Svi indikatori naše ekonomije su apsolutno pozitivni, to potvrdio i MMF

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мали: Избори за Београд најважнији до сада се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.