Вучић се изборио за интересе Србије: Из декларације избачене тачке које су Косово представљале као једну од држава учесница Самита

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Feb.2024, 16:06

Вучић се изборио за интересе Србије: Из декларације избачене тачке које су Косово представљале као једну од држава учесница Самита

Захваљујући залагању председника Србије Александра Вучића из Декларације са Самита у Тирани избачене су тачке које су Косово представљале као једну од држава учесница Самита. Фото: Танјуг/AP Photo/Darko Vojinovic, File Овако су гласиле тачке 6 и 7 које су избачене, а које се односе на земље >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << учеснице – јер Косово то никако не може бити, те тачке ни по коју цену нису биле прихватљиве за Србију.
Важно је било из тачака избацити термин “држава” (цоунтриес), јер председник Вучић никада неће дозволити да се Косово представља као независна држава.
Тачка 6: “Уверени смо да је рат пуног обима који Русија води против Украјине показао критичну потребу и пресудну важност уједињене и снажне Европе способне да се суочи са глобалним изазовима за мир и просперитет наших народа. Истакли смо да наше државе спајају заједничке европске вредности и визија њиховог даљег развоја у оквиру уједињене Европе.”
Тачка 7: “Поново смо потврдили нашу одлучност да интензивирамо заједничке напоре како бисмо осигурали даљи напредак и међусобну подршку наших земаља ка чланству земаља Западног Балкана, Украјине и Републике Молдавије у Европској унији.”
После интервенције председника Вучића и српске делегације, измењене тачке гласе овако:
Тачка 6: “Уверени смо да је рат пуног обима који Русија води против Украјине показао критичну потребу и кључни значај уједињене и снажне Европе, способне да се суочи са глобалним изазовима за мир и просперитет наших народа. Нагласили смо да нас спајају заједничке европске вредности и визија њиховог даљег развоја у оквиру уједињене Европе.”
Тачка 7: “Поново смо потврдили нашу одлучност да интензивирамо заједничке напоре како бисмо осигурали даљи напредак и међусобну подршку ка чланству региона Западног Балкана, Украјине, Републике Молдавије и Грузије у Европској унији.”
Brnabić: Mediji Junajted grupe objavili izveštaj pre ODIHR, dok nije bio finalni

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић се изборио за интересе Србије: Из декларације избачене тачке које су Косово представљале као једну од држава учесница Самита се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.