
Izvor: Svet plus, 27.Okt.2019, 12:59 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Hrskava piletina u ovsenim pahuljicama! (RECEPT)
Ovas se ubacuje u zdrave kolače, kekse, musli, granole, kao popularan i zdrav doručak, takođe se mesi ovsani hleb i pravi pecivo, a što se pića tiče – pravi se pivo od ovsa, avena (ovsene pahuljice i mleko, popularno hladno i slatko piće u Južnoj Americi), i tradicionalni britanski kodl (pivo i zobene pahuljice sa začinima). Zdravija verzija pržene pohovane piletine! Hrskava piletina u ovsenim pahuljicama! Uz piletinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << u ovsenim pahuljicama idealan prilog je i pomfrit iz rerne!
Pored navedenih važnih vitamina i minerala, ovas sadrži i selenijum, gvožđe, bakar i fosfor. Ovsene pahuljice i ovsena kaša su prave energetske bombe, zahvaljujući ugljenim hidratima i proteinima! 100 grama ovsa sadrži oko 17 grama proteina, a kada su u pitanju ovsene pahuljice ugljeni hidrati su izuzetno korisni i dobri – tako da ih ne treba izbegavati! Ugljeni hidrati u ovsu sastoje se velikim delom od skroba, i 11% od vlakana.
Potrebno je za hrskavu piletinu (za 4 osobe):
600 g belog pilećeg mesa
1 šaka ovsenih pahuljica
3 kašičice senfa
3 kašike ulja
so
začini po želji
Kotleti u saftu! Ukus je savršen, priprema krajnje jednostavna! (VIDEO)
Priprema:
Šaku ovsenih (ili mešavinu ovsenih i ražanih pahuljica) staviti u kesicu za zamrzavanje i usitniti čekićem za meso, ali ne previše.
Oprano i oceđeno pileće meso (600 g) posoliti i začiniti, te premazati senfom.
Dobro uvaljati u usitnjene pahuljice.
U pleh sipati ulje ili staviti papir za pečenje i složiti komade piletine.
Peći tridesetak minuta na 200 stepeni.
Prijatno!
Još recepata možete pogledati OVDE.
Pogledaj vesti o: Hladno pivo