Policija vodenim topovima i suzavcem na učesnike gej parade u Istanbulu

Izvor: Blic, 28.Jun.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija vodenim topovima i suzavcem na učesnike gej parade u Istanbulu

Turska policija upotrebila je vodene topove i gumene metke na gej paradi koja se održava u Istanbulu, prenose agencije.

If ever you needed proof #Pride triumphs, rainbow forms as water cannons attack #IstanbulPride (Pic: @HurriyetDaily) pic.twitter.com/mAGW1pHh5n

— Jon Williams (@WilliamsJon) June 28, 2015

U pokušaju da rastera okupljene u blizini trga Taksim, policija je upotrebila i suzavac, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << javlja AFP.

This is 2015 pride of 'Turkey' #gelyanıma #OnurYuruyusu #istanbulpride #LoveWins pic.twitter.com/EoguATgnTv

Policija je krenula u akciju kada su učesnici skupa počeli da izvikuju parole protiv stranke predsednika Tajipa Erdogana, optužujući ih za fašizam.

Kamerman Rojtersa koji se nalazio na licu mesta izvestio je da je policija pokušala da rastera okupljene u blizini trga Taksim u centru Istanbula.

Gej parada se u Istanbulu održava svake godine. Omiljeno mesto za okupljanje demonstranata, a i turista je upravo trg Taksim.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.