Protest u Beogradu zbog Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2012, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Beogradu zbog Kosova

BEOGRAD -

Više od 500 pristalica desničarskih organizacija okupilo se večeras u centru Beogada protestujući na četvrtu godišnjicu nezavisnosti Kosova, a u znak podrške Srbima koji su glasali na referendumu na severu pokrajine.

Na mitingu "Za slobodni Kosmet u slobodnoj Srbiji" u organizaciji "Srpskog narodnog pokreta Naši", pokreta "Za Srbiju", "Obraz", "Srpski Slobodari", udruženja "Složni", "Zavetnici Kosova i Metohije" govorio je i predsednik Srpskog nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << veća severnog Kosova Milan Ivanović.

Na skupu su zatraženi prekid pregovora sa "zločincima - krijumčarima droge i ljudskih organa", "prekid okupacije i izdaje" i zaštita Ustava i suvereniteta Srbije.

Ivanović je ocenio da se vlast Srbije "odriče Kosova" i izrazio nadu da će to prestati s promenom vlasti, posle poslaničkih izbora.

Predsednik SNV je rekao da je referendum u četiri opštine na severu Kosova "delegitimisao vlast u Beogradu", i da pregovori Beograd-Priština nisu u skladu sa Ustavom.

Na protestu je zatraženo da se spreči potpisivanje eventualnog dogovora Beograda i Prištine o predstavljanju Kosova na regionalnim skupovima.

Na početku skupa, na kojem su učesnici nosili državne zastave Srbije i obeležja svojih pokreta i udruženja, intonirana je državna himna Srbije i očitan "Oče naš".

Miting je nastavljen bučnom povorkom kroz centar, do Hrama Svetog Save, na moleban za Srbe u pokrajini.

Usput su uzvikivali "Tadiću Borise, spasi Srbiju i ubij se!", "Ne znam šta mi je - pale mi se džamije!".
Pogledaj vesti o: Organizacija Obraz,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest u Beogradu: "Tadiću Borise, spasi Srbiju i ubij se!"

Izvor: Vesti-online.com, 17.Feb.2012

Više od 500 pristalica desničarskih organizacija okupilo se večeras u centru Beograda protestujući na četvrtu godišnjicu proglašenja nezavisnosti Kosova, i u znak podrške Srbima koji su glasali na referendumu na severu pokrajine...Miting "Za slobodni Kosmet u slobodnoj Srbiji" organizovali su...

Nastavak na Vesti-online.com...

Protesti u Beogradu i Pragu zbog Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2012

BEOGRAD, PRAG -..Više od 500 pristalica desničarskih organizacija okupilo se večeras u centru Beogada protestujući na četvrtu godišnjicu nezavisnosti Kosova, a u znak podrške Srbima koji su glasali na referendumu na severu pokrajine...Na mitingu "Za slobodni Kosmet u slobodnoj Srbiji" u organizaciji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

PROTEST U BEOGRADU ZBOG KOSOVA

Izvor: Kurir, 17.Feb.2012

BEOGRAD- Više od 500 pristalica desničarskih organizacija okupilo se u petak veče u centru Beogada protestujući na četvrtu godišnjicu nezavisnosti Kosova, a u znak podrške Srbima koji su glasali na referendumu na severu pokrajine..BEOGRAD- Više od 500 pristalica desničarskih organizacija okupilo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.