LDP: Policija da spreči divljanje fašista po Vojvodini

Izvor: RTS, 29.Nov.2015, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Policija da spreči divljanje fašista po Vojvodini

Pokrajinski odbor Liberalno demokratske partije najoštrije je osudio divljanje zabranjenih desničarskih organizacija "Naši" i "Obraz", koji su u Novom Sadu gazili i cepali zastave LSV-a.
Koliko god da je skup bio malobrojan i pokazao da takve ideje nemaju podršku građana Vojvodine, zabrinjava što ga je vlast dozvolila, posebno zbog činjenice da ga je organizovala organizacija koja je zvanično zabranjena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Srbiji, navodi se u saopštenju Liberalno demokratske partije.
U multietničkoj Vojvodini promocija fašizma znači stvaranje nesigurnosti i straha među građanima, piše u saopštenju.
LDP je naveo da, umesto da ih hapsi, policija je dala obezbeđenje ovom skupu i dodala da se na taj način "vlast u Beogradu još jednom pokazala kao generator stvaranja loše i veoma zapaljive atmosfere u Vojvodini pred pokrajnske izbore".
"Zbog činjenice da nije radio svoj posao i kršio zakone ove zemlje, što može da izazove dramatične posledice, Pokrajinski odbor LDP-a traži odgovornost ministra policije Nebojše Stefanovića", naveo je pokrajinski odbor LDP-a.
Pogledaj vesti o: Organizacija Obraz

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.